"SRBIJA I SRPSKI NAROD MOGU BITI PONOSNI NA VUČIĆA" Dodik pozdravio govor predsednika Srbije u GS UN!

Autor:

Svet

26.09.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić održao je istorijski govor na 79. zasedanju Generalne skupštine UN i glas srpskog naroda ponovo je odjeknuo u svetu

"SRBIJA I SRPSKI NAROD MOGU BITI PONOSNI NA VUČIĆA" Dodik pozdravio govor predsednika Srbije u GS UN!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Povodom obraćanja predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, oglasio se na društvenoj mreži X (Tviter) i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

On nije krio zadovoljstvo i zahvalnost prema predsedniku Srbije koji je u UN branio interese srpskog naroda i Srbije.

- Obraćanje Aleksandra Vučića učesnicima 79. zasjedanja Generalne skupštine UN pokazalo je da je državnik mira, principijelan u odbrani interesa Srbije i srpskog naroda - napisao je Dodik, a onda dodao da "u današnjem nestabilnom svetu, u kojem veliki i moćni pokazuju svu svoju snagu kako bi ostvarili samo svoj interes, treba imati državničke mudrosti i to nazvati pravim imenom, baš kao što je to uradio predsednik Vučić", rekao je Dodik.

 

 

- Srbija i srpski narod mogu biti ponosni na državnika koji je uvažavan upravo zbog svog jasnog stava koji ima i koji iznosi, a to su principijelno pozivanje na poštovanje međunarodnog prava i pozivanje UN da poštuje vlastite rezolucije - rekao je lider Republike Srpske.

 - Svi izneseni stavovi predsednika Vučića su i stavovi Republike Srpske i srpskog naroda u celini i to je jasno svima - zaključio je predsednik Republike Srpske.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je istorijski govor na 79. zasedanju Generalne skupštine UN i glas srpskog naroda ponovo je odjeknuo u svetu.

Ostaje zabeleženo da je u globalno turbulentnim vremenima celom svetu hrabro sasuo istinu u lice i pokazao kako se brani integritet i suverenitet interesa Srbije.

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

 

Vučić je, kako se ocenjuje, kroz najbolju geopolitičku dijagnozu koja se čula u novije doba, i to u sedištu UN u Njujorku, jasno ukazao na politiku dvostrukih aršina, bahatost i licemerje dela međunarodne zajednice.

Nije bilo ravnodušnih, naprotiv, u sali je usledio gromoglasan aplauz kad je istakao važnost principa koji bi trebalo da se menjaju u zavisnosti od okolnosti.

Otuda će njegov govor tek imati dalekosežne odjeke: biće motivacija i drugima da iznesu svoj stav, čime bi u perspektivi mogla da se stvori jedna kritična masa kao protivteža ponašanju velikih sila.

Foto: RTS/printscreen

Milorad Dodik tokom svoje posete Loznici

 

Premijer Miloš Vučević izjavio je da je predsednik imao hrabar, slobodarski, jasan i precizan govor, činjenično potkrepljen. Veruje da je veliki deo sveta apsolutno saglasan s onim što je rekao:

- I naravno ne sme to svako da izgovori, morate da imate velika leđa da izdržite sve udare - poručio je premijer.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić smatra da je Vučić pred celim svetom pokazao kako se brane integritet i suverenitet zemlje, istina i pravda, multilateralizam, UN, međunarodno pravo i jednakost među zemljama i narodima, te kako se čuva mir.

Marko Đurić, ministar spoljnih poslova, ovako je ocenio govor predsednika:

- Vučić je ogolio neprijatnu istinu da neki od onih koji tvrde da su najveći zagovornici međunarodnog prava u slučaju Srbije to međunarodno pravo nisu poštovali. Građani treba da znaju da u UN i pred celim svetom predsednik Vučić i delegacija Srbije čuvaju obraz naše zemlje. Dobija se podrška za jedan normalan odnos jer je Srbija zemlja budućnosti, koja pruža ruku svima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nena

26.09.2024 11:15

U 21 veku gde sw i dalje vode ratovi, Srbija je ponosna jer uma drzavnika koji mudro mirno i sa postovanjem prava i pozocije UN i vlastite rezolucije, svojim stavovima stiti srpski narod i Srbiju