DAVIO ME KABLOM USRED HOTELA I TRAŽIO MOJ PIN! Jezivo mučenje: "Dao sam mu pogrešni, a onda je usledio horor"

Autor:

Svet

29.09.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećnom čoveku ukrao preko 2000 kanadskih dolara.

DAVIO ME KABLOM USRED HOTELA I TRAŽIO MOJ PIN! Jezivo mučenje: "Dao sam mu pogrešni, a onda je usledio horor"

Foto: Tanjug/DARIO GRZELJ

Spavao sam na krevetu hostelske sobe u Puli kad me oko 5.30 sati probudilo neko šuškanje. Nepoznati muškarac je kopao po mojoj torbi te sam ga pokušao sprečiti da kopa dalje. Uhvatio sam ga za ruku a on je u mene uperio pištolj te ga repetirao. S kreveta mi je zatim uzeo iPhone pa sam mu pokušao oduzeti pištolj iz ruke, ali me srušio na pod gde mi je na leđima čvrsto zavezao ruke električnim kablom lampe. Tražio mi kreditnu karticu i PIN, pa sam mu dao krivi i dobio šakom u rame. Zatim mi je kazao da ako mu još jednom dam pogrešan PIN da će se vratiti za pet minuta i ‘Bam‘. Na kraju mi je nagurao čarapu u usta kako ne bih mogao dozivati pomoć - opisao je B.V.H. svoj posetu pulskom hostelu ‘Antique‘ u januaru 2022. ističući da mu je lopov sve vreme držao uperen pištolj u njega.

Na sve mu je još dodatno nezvani hotelski gost svezao ruke kabelm od punjača relefona te pertlama od patika.

Prestravljenog muškarca ostavio je u agoniji hostelske sobe u mraku ukravši mu vredne stvari te potom otišao direktno na bankomat ‘testirati‘ iznuđeni novi PIN. Sa štednog računa podigao je 1148 kanadskih dolara, a nije poštedeo ni debitnu karticu tako da se u oba slučaja domogao ukupno 2315 kanadskih dolara.

A njegova noćna mora, zahvaljujući brzoj reakciji policije, nakon svega tri sata potrage za nasilnim razbojnikom dobila je ime – Veton H. (24), priučeni konobar i stari policijski znanac koji je pao na očigled prolaznika. Tačnije, uhapšen je pred putnicima autobusa.

Ne očekujući takav doček, iz džepa je begunac izvadio tehnički neispravan pištolj te ga usmjerio u policajca koji ga je potom uhvatio rukama i povukao prema podu. Veton H. se pritom bacakao, otimao rukama i nogama sve dok mu policajac nije uzeo pištolj, a druge kolege ga svladale i stavile mu lisice.

Ali ni tada se uzrujani Veton nije želio pomiriti sa situacijom pa je nastavio pružati otpor, nogama se opirući o sedište autobusa, pa su ga na kraju policajci uhvatili za noge i podigli u vazduh te iznijeli i polegli na pod.

Predstava za šokirane putnike i prolaznike je tu bila okončana, a ljutiti Veton je i u policijskoj prostoriji za zadržavanje u Rijeci, točnije u ćeliji broj 3 nastavio divljati u revijalnom tonu pa je nakon svega 15-ak minuta izbacio iz ležišta kameru za videonadzor i razbio armirano staklo na otvoru za svjetlo nanevši time štetu MUP-u.

Kriminalističko istraživanje se zahuktalo te su ga povezali s još nizom drugih kaznenih djela pa je slučaj, nakon podignute optužnice, dospio na Općinski sud u Puli gdje je Veton H. nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog četiri razbojništva od kojih je jedno ostalo na pokušaju, tri teške krađe, prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari te računalne prevare.

Prema presudi, po Rijeci je sijao strah još i 14. listopada 2021. oko 22.15 sati kada je u zaskočio djelatnicu Tiska u Vidasovoj nakon što je zatvorila radno mjesto i krenula prema autu. Uhvatio ju je oko vrata pa su oboje pali na tlo, a dok joj je iz ruke pokušavao uzeti mobitel ona ga je bacila pod auto pa joj je počeo pipati trbuh u potrazi za torbicom. Na kraju ju je uhvatio jednom rukom za vrat, a drugom joj ispod vilice prislonio oružje te rekao ‘Neću ti ništa ali imam pravi pištolj‘. Užasnuta žena se otimala i vikala te ga na taj način uspjela otjerati.

Pet dana kasnije dogodio se novi užas na kiosku Tiska u Istarskoj u Rijeci gdje je maskiran fantomkom prišao djelatnici te ju ugurao u kiosk i srušio na tlo. Dao joj je do znanja da ima oružje i zatražio novac. I nju je stisnuo rukom za vrat prisiljavajući je da mu otkrije šifru sefa da bi na kraju pobjegao s dvije šteke Pall Mall cigareta.

Ali, pre bega, trgovkinja mu je uspela s glave skinuti potkapu koju je predala policiji.... Nakon toga nastavio je krasti i po trgovinama.

Sva djela je, inače, priznao na suđenju i usput iskazao žaljenje.

- Kajem se i sigurno se više to neće ponoviti. Bio sam nepromišljen, živio neuredno i uživao u opojnim drogama. Nisam se mogao niti vratiti u obitelj jer majka sa mnom nije htjela imati nikakve više veze pa sam bio prepušten sam sebi, bez ikakvih primanja te sam spavao kod poznanika. S obitelji sam u međuvremenu uspostavio normalan odnos... - branio se uporni mladi razbojnik.

Pištolj Češka Zbrojovka model Z za koju je vještačenje pokazalo da nije bio tehnički ispravan i da se iz njega nije moglo ispaljivati streljivo, policija po nalogu suda mora uništiti po pravomoćnosti presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading