NIJE SAMO BOSNA I HERCEGOVINA POD VODOM: Veliko nevreme u Istri, nećete verovati koliko je kiše palo po metru kvadratnom!

Autor:

Svet

04.10.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vetar je obarao stabla, policija je na terenu

NIJE SAMO BOSNA I HERCEGOVINA POD VODOM: Veliko nevreme u Istri, nećete verovati koliko je kiše palo po metru kvadratnom!

Foto: Printscreen/Twitter/Rade Fantastični

Snažno nevreme, praćeno obilnom kišom i jakom vetrom, zahvatilo je sinoć i noćas područje Istre u Hrvatskoj, a na jugu poluostrva palo je do 125 milimetara kiše po metru kvadratnom.

Povređenih nije bilo, a pričinjena je neznatna materijalna šteta.    

Vatrogasna služba saopštila je da je na području cele Istre za protekla 24 sata imala 32 intervencije, uglavnom radi uklanjanja stabala koje je oborio vetar, kao i da je bilo nekoliko intervencija radi ispumpavanja vode, prenela je Hina.

Istarska policija saopštila je da u saobraćaju nije bilo većih problema i da je zbog jake kiše u četvrtak oko 15 sati na pola sata bila zatvorena deonica puta između Labina i Rijeke, od mesta Stepčići do Vozilića.

Najmanje pet osoba poginulo je u poplavama i odronima koji su pogodili naselje Jablanica na jugu Bosne i Hercegovine, prema nezvaničnim informacijama koje je objavio Dnevni avaz. Iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) rekli su za Avaz da su poslali zahteve Federalnom MUP-u i Oružanim snagama BiH za pomoć.

Ističe se da je Federalni MUP saopštio da će poslati svoju jedinicu specijalne policije.

Takođe su naveli da je FUCZ obustavio operacije deminiranja i stavio u pripravnost sve deminere da pomognu ugroženom stanovništvu.

Područje Jablanice i Konjica pogodila je teška elementarna nepogoda i prijavljena su brojna klizišta.

FUCZ ističe da je sada najveća potreba za teškim mašinama za raščišćavanje jer ima nekoliko mesta na kojima su se pojavila klizišta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading