"NE KREĆITE NA PUT BEZ POTREBE, U TOKU JE SPASAVANJE ŽIVOTA": Oglasila se Civilna zaštita BiH, poplave paralisale državu! NESTAO JE ČITAV PUT (FOTO)

Autor:

Svet

04.10.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telefonska komunikacija je u prekidu, spasioci su na nekoliko mesta oko reke Jablanice

"NE KREĆITE NA PUT BEZ POTREBE, U TOKU JE SPASAVANJE ŽIVOTA": Oglasila se Civilna zaštita BiH, poplave paralisale državu! NESTAO JE ČITAV PUT (FOTO)

Foto: dnevni avaz/m.smajkić

Na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Bosni i Hercegovini, koji je odsečen zbog jakog nevremena, ima žrtava, izjavila je predsednica kantonalne Vlade Marija Buhač, ali nije mogla da govori o broju dok ne dobije zvanične podatke.

Buhač je rekla da je jako nevreme odseklo sever kantona i da je zatražena pomoć od viših nivoa vlasti.

"Helikopter radi na spasavanju jednog deteta u Jablanici. Velika je šteta, a putna infrastruktura je prekinuta", istakla je Buhač.

Darko Juka, portparol vlade HNK, kazao je da je u potpunom prekidu putna i železnička komunikacija, a u delimičnom prekidu je telefonska komunikacija na području Jablanice i Konjica.

Precizirao je da je došlo do ozbiljnih odrona, klizišta i izlivanja reka, i da su na reci Dreženki neki mostovi odneseni, a da su putevi od Jablanice prema severu i gradu Prozor-Rama urušene.

Kanton je zatražio pomoć Oružanih snaga BiH, kao i brojnih dobrovoljaca. "Ne krećite na put bez potrebe.

Putna komunikacija nije u funkciji. Potrebno je da spasavamo živote", rekao je Adil Šuta iz kantonalne Civilne zaštite.

Prethodno je Dnevni avaz objavio nezvanične informacije da je najmanje pet osoba poginulo u poplavama i odronima koji su pogodili naselje Jablanica na jugu BiH.

Snažno nevreme, praćeno obilnom kišom i jakom vetrom, zahvatilo je sinoć i noćas područje Istre u Hrvatskoj, a na jugu poluostrva palo je do 125 milimetara kiše po metru kvadratnom.

Povređenih nije bilo, a pričinjena je neznatna materijalna šteta.    

Vatrogasna služba saopštila je da je na području cele Istre za protekla 24 sata imala 32 intervencije, uglavnom radi uklanjanja stabala koje je oborio vetar, kao i da je bilo nekoliko intervencija radi ispumpavanja vode, prenela je Hina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading