NEVIĐENA TRAGEDIJA U BOSNI, NAJMANJE 20 MRTVIH U POPLAVAMA? Ministar odbrane šokirao novim podacima, kataklizma u zemlji! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, broj poginulih u polavama i odronima u Jablanicu je porastao na preko 10 osoba

NEVIĐENA TRAGEDIJA U BOSNI, NAJMANJE 20 MRTVIH U POPLAVAMA? Ministar odbrane šokirao novim podacima, kataklizma u zemlji! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u programu Al Džazire je izjavio kako je, prema nepotvrđenim informacijama, 20 žrtava katastrofalnih poplava i odrona u ovoj državi.

On je naveo da su angažovani pripadnici Oružanih snaga BiH, policije, međunarodnih snaga koje su na obuci, te kako su prisutni problemi sa prekidom komunikacija.

 

 

"Tražićemo pomoć i međunarodne zajednice, te drugih država", dodao je on za Al Džaziru.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, broj poginulih u polavama i odronima u Jablanicu je porastao na preko 10 osoba.

Prethodno je Marija Buhač, predsednica kantonalne Vlade rekla da na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Bosni i Hercegovini, koji je odsečen zbog jakog nevremena, ima žrtava, ali nije mogla da govori o broju dok ne dobije zvanične podatke.

Buhač je rekla da je jako nevreme odseklo sever kantona i da je zatražena pomoć od viših nivoa vlasti.

 

 

"Helikopter radi na spasavanju jednog deteta u Jablanici. Velika je šteta, a putna infrastruktura je prekinuta", istakla je Buhač. Darko Juka, portparol vlade HNK, kazao je da je u potpunom prekidu putna i železnička komunikacija, a u delimičnom prekidu je telefonska komunikacija na području Jablanice i Konjica.

Precizirao je da je došlo do ozbiljnih odrona, klizišta i izlivanja reka, i da su na reci Dreženki neki mostovi odneseni, a da su putevi od Jablanice prema severu i gradu Prozor-Rama urušene. Kanton je zatražio pomoć Oružanih snaga BiH, kao i brojnih dobrovoljaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading