VODA UŠLA U KUĆE, NA ULICI PLUTAJU KOLA I OBJEKTI! Kataklizma i u Crnoj Gori! Odsečeni prilazi selima

Autor:

Svet

04.10.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se u kontinentalnim i planinskim oblastima, kao i u centralnom delu i na primorju Crne Gore, očekuju udari vetra od preko 90 kilometara na sat

VODA UŠLA U KUĆE, NA ULICI PLUTAJU KOLA I OBJEKTI! Kataklizma i u Crnoj Gori! Odsečeni prilazi selima

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Jaka kiša koja je pala tokom jučerašnjeg dana i noći u Crnoj Gori izazvala je poplave zbog kojih su odsečena neka sela, voda je prodrla u kuće i nosi objekte, a ulice u pojedinim mestima su prekrivene vodom, pa se automobili probijaju kako bi stigli do odredišta.

Na Žabljaku je voda ušla u kuće, u Komarnici je odsečen prilaz selu i u njemu voda nosi objekte, dok je saobrćaj obustavljen u delu opštine Danilovgrad, na Frutku i Brestici i putu Podanje - Klikovače, prenosi RTCG.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je crveni meteoalarm, zbog najavljenog jakog vetra i obilne kiše.

Opština Danilovgrad je obavestila građane da se, usled velikih vremenskih nepogoda i obilnih padavina, obustavlja saobraćaj za sve kategorije vozila na mostu na Frutku, mostu na Brestici i putu Podanje - Klikovače.

Kako je objavljeno na sajtu ZHMS, danas se u kontinentalnim i planinskim oblastima, kao i u centralnom delu i na primorju, očekuju udari vetra od preko 90 kilometara na sat.

Kako su najavili, u istočnim i sjeveroistočnim predelima Crne Gore ujutru, a moguće i poslepodne, očekuje se često umerena do jaka kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, a obilne padavine pratiće jak, na udare i olujni južni vjetar, dok će u drugom delu dana i tokom noći doći do delimičnog razvedravanja.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a apelovao je na građane da prate zvanična saopštenja i preduzmu mere zaštite kako bi umanjili potencijalne posledice ovih vremenskih nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading