LOKALNI IZBORI U BiH: Ovo su kandidati koji su odneli pobedu u pojedinim gradovima i opštinama

Autor:

Svet

06.10.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, Irena Hadžiabdić, izjavila je večeras da je izlaznost na današnjim lokalnim izborima iznosila 47,72 posto.

LOKALNI IZBORI U BiH: Ovo su kandidati koji su odneli pobedu u pojedinim gradovima i opštinama

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

U Bosni i Hercegovini danas su održani lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo 3.400.204 građana.

Predsednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, Irena Hadžiabdić, izjavila je večeras da je izlaznost na današnjim lokalnim izborima iznosila 47,72 posto.

Foto: Tanjug/AP Photo/Printscreen

Glasanje na lokalnim izborima u BiH
TRENUTNI REZULTATI:

Fuad Kasumović proglasio je pobedu u Zenici, dok je kandidat SDA, Spahija Kozlić, priznao poraz. Na taj način Kasumović će još četiri godine ostati gradonačelnik Zenice.

Milan Vukadinović iz SNSD ostaće načelnik Foče. Iz ove stranke su kazali da je Vukadinović sa više od 600 glasova razlike pobedio kandidata SDSOgnjena Bodirogu.

SDP je proglasio pobedu Zijada Lugavića u Tuzli. Razlika između njega i Zorana Blagojevića iz SDA veća je od 10.000 glasova.

Kandidat PDP za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković, je proglasio ubedljivu pobedu u Banjaluci nad kandidatom SNSD, Nikolom Šobotom.

U Zavidovićima je pobedu proglasila Erna Merdić Smailhodžić iz SDA. Ona je, prema informacijama iz ovog mesta, tesno pobedila Hašima Mujanovića iz Snage naroda.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Trebinja, Mirko Ćurić, proglasio je pobedu.

Jasmin Musić (SDA) novi je načelnik Ključa. On je pobijedio kandidate Azhara Sejarića (Narod i Pravda) i Nedžada Zukanovića (SDP) koji su mu bili glavni konkurentni. SDP je izgubio mesto načelnika Ključa nakon dugo godina.

Kandidat DEMOS za načelnika opštine Pale, Dejan Kojić, proglasio je pobjedu na lokalnim izborima.

Miloš Vučić, kandidat SNSD, proglasio je pobedu u opštini Srebrenica.

Elvedin Sedić (POMAK) proglasio je pobedu u trci za gradonačelnika Bihaća. Nakon 80 posto prebrojanih glasova, Sedić je osvojio 1.100 glasova više u odnosu na kandidata SDA, Rusmira Musu.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Dervente, Igor Žunić, vodi u odnosu na protivkandidata, Vladu Kovačevića.

Boris Horvat, kandidat kojeg su podržale SDA, SDP, Narod i pravda, Naša stranka, DNZ i Demokratski front, prema svemu sudeći, biće novi načelnik Velike Kladuše. To je ujedno i kraj vladavine Fikreta Abdića.

Novi načelnik opštine Bileća je, prema preliminarnim podacima izbornog štaba SNSD, kandidat te stranke, Miodrag Parežanin, rečeno je u opštinskom Izbornom štabu SNSD.

Aktuelni gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović (SDP), osvojio je još jedan mandat, zahvaljujući glasovima građana. Prema nekompletnim i nezvaničnim podacima, za Imamovića je glasalo više od 3.500 građana Goražda.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Gradiške, Zoran Adžić, proglasio je pobedu, navodeći da je na osnovu prebrojanih 90 odsto glasačkih listića njegova prednost u odnosu na protivkandidate nadostižna.

Benjamina Karić (SDP) pobedila je Muamera Bandića u Opštini Novo Sarajevo, kandidata SBiH kojeg su podržale SDA i DF.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading