HOROR SNIMAK IZ HELIKOPTERA! Donja Jablanica SRAVNJENA sa zemljom, STATIČARI iz Srbije na specijalnom ZADATKU! (VIDEO)

Autor:

Svet

07.10.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teren su stigli timovi spasilaca iz Srbije, Crne Gore i Slovenije koji pomažu u raščišćavanju

HOROR SNIMAK IZ HELIKOPTERA! Donja Jablanica SRAVNJENA sa zemljom, STATIČARI iz Srbije na specijalnom ZADATKU! (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/Avaz TV

Spasilački timovi do sada su iz poplavljenog područja Donje Jablanice izvukli su 15 tela, a još se traga za pet nestalih osoba, izjavio je Nenad Ikonić iz Uprave civilne zaštite RS.

Ikonić je rekao da su na teren stigli timovi spasilaca iz Srbije, Crne Gore i Slovenije koji pomažu u raščišćavanju.

Prema njegovim rečima, trenutno je najviše aktivna mehanizacija koja raščišćava teren, dok će spasioci efikasnije moći da pretražuju teren kada nivo vode opadne.

- Neshvatljiv je nivo razaranja na području Donje Jablanice, a još manje je shvatljivo da se kamenolom nalazio na brdu iznad ovog mesta. Ovde se brdo obrušilo na naselje i izazvalo strašno razaranje - naveo je Ikonić.

On je naglasio da su statičari iz Srbije poslati u kamenolom da izvide situaciju i utvrde da li postoji opasnost od novih potresa, s obzirom na to da se ispod tog brda trenutno nalazi blizu 300 ljudi, koji bi mogli da budu ugroženi, prenele su agencije.

Denis Šašić, iz sela Zlate: Razočaran sam u Opštinu Jablanica, niko nam nije došao

Reporteri "Avaza" stigli su u selo Zlate kod Jablanice. U ovom selu je takođe bilo stradalih, a bujične poplave su donele velike količine zemlje, kamenja, drveća.

U selu su razgovarali sa Denisom Šašićem, predsednikom MZ Zlate. 

- Ovo je katastrofa, ovo je nezapamćeno, mi moramo sada da vidimo prioritete. Ljudi su ovde strpljivi. Razumem sve ljude, izgubili su kuću, nekoga svoga. Razočaran sam u lokalnu samoupravu, u Opštinu, gradonačelnika. Mi smo prve žrtve bili, niko nam se nije obratio, ni gradonačelnik nije izašao ovde da pita ljude "kako ste". Niko od ministara. Stižu nam dve mašine da nastave s radovima. Dolazili su nam navijači Veleža, Sarajeva. Struja je stigla - kazao je Šašić za "Dnevni avaz".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading