NAPETO U KOMŠILUKU: Specijalci na terenu, pronađena bomba iz Drugog svetskog rata

Autor:

Svet

20.10.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nego što su stručnjaci za deminiranje počeli da rade stanovnici u radijusu od 400 metara sa slovenačke strane i oni koji žive unutar 600 metara od bombe na italijanskoj strani morali su da budu evakuisani, ukupno oko 5.000 ljudi

NAPETO U KOMŠILUKU: Specijalci na terenu, pronađena bomba iz Drugog svetskog rata

Foto: Printcreen

Stanovnici s obe strane slovenačko-italijanske granice mogli su da se vrate u svoje domove nakon što je slovenačka ekipa za deminiranje bezbedno deaktivirala bombu iz perioda Drugog svetskog rata pronađenu na gradilištu blizu granice nadomak Nove Gorice.

Bombu težine 104 kilograma, napravljenu u Engleskoj, otkrili su 23. septembra radnici koji su renovirali železničku stanicu u Novoj Gorici, što je bila osma bomba pronađena na tom gradilištu, prenosi agencija STA.

Pre nego što su stručnjaci za deminiranje počeli da rade stanovnici u radijusu od 400 metara sa slovenačke strane i oni koji žive unutar 600 metara od bombe na italijanskoj strani morali su da budu evakuisani, ukupno oko 5.000 ljudi.

Bila je to četvrta ovakva evakuacija s obe strane granice radi uklanjanja neeksplodiranih ubojitih sredstava pronađenih tokom renoviranja železničke stanice u Novoj Gorici.

Kad smo kod bombi, avio-kompanija Delta erlajns suočila se sa ozbiljnom pretnjom nakon što se na mreži Iks pojavila objava u kojoj se tvrdi da su u pet njenih aviona postavljene bombe, uz upozorenje da "niko neće preživeti".

- Zdravo. Postavljene su bombe u pet vaših aviona. Niko neće preživeti - naveo je korisnik naloga "adamlanza111" na mreži Iks, preneo je britanski list Dejli ekspres.

Avioni koji se pominju u pretnji uključuju avione na letovima DL20 od Sijetla do Londona, DL3 iz Los Anđelesa ka Londonu, DL8 iz Los Anđelesa ka Tokiju, DL27 iz Atlante ka Seulu i DL32 iz Atlante ka Londonu.

Kako je naveo pomenuti list, ta pretnja je usledila nakon incidenta koji se dogodio ranije ovog meseca kada su borbeni avioni RAF pozvani da presretnu putnički avion Er Indija nakon što je "boing" 777-300 prijavio bombu.

Avion, koji je leteo iz Mumbaja ka Londonu, kružio je iznad Norfolka pre nego što su ga presreli avioni "tajfun".

Nakon što je avion zadržan iznad istočnog Londona zbog gužve u vazdušnom saobraćaju, sleteo je oko sat i po vremena kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading