OTAC MU JE VEHABIJA? Detalj na Fejsbuk profilu dečaka koji je nožem nasrnuo na policajce POVEZUJE GA SA AL KAIDOM?

Autor:

Svet

25.10.2024

01:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profil mu je prepun islamističkih obeležja

OTAC MU JE VEHABIJA? Detalj na Fejsbuk profilu dečaka koji je nožem nasrnuo na policajce POVEZUJE GA SA AL KAIDOM?

Foto: YouTube Printscreen/BHRT

Na fotografiji koja se nalazi na pozadini Fejsbuk profila dečaka koji je u toku noći nožem napao policajce u Bosanskoj Krupi nalazi se zastava militantne grupe i odeljka zloglasne Al Kaide u Libanu.

Verski fanatik

Maloletni dečak (15) koji je osumnjičen da je sinoć napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi gde je ubio jednog i ranio drugog policajca je radikalno je raspoloženi islamski verski fanatik, tvrdi za ATV izvor blizak istrazi.

 - Nakon ubistva policajaca istražioci su došli do poruka u kojima je napadač naveo da su razlozi zbog kojih napada policiju "podržavanje cionista, želja za Еvropskom unijom, ubijanje nevinih muslimana i ubistvo šejha Jusufa Barčića (vođa i osnivač selefijskog pokreta u BiH koji je 2007. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tuzli) - otkriva izvor ATV-a.

Otac mu je vehabija?

Isti izvor navodi kako napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a navodno je često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi sa grupom istomišljenika.

Njegov Fejsbuk profil koji je prepun islamističkih obeležja pokazuje o kakvoj se osobi radi.

Ubijeni policajac

Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je odmah podlegao usled povreda. Zatim je napao Hasanovića, koji je zadobio povrede i odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubljankić", gde je stabilizovan, prenosi Kliksba.

Na ulicama Bosanske Krupe je večeras veliki broj policije, na terenu su pripadnici Specijalističke jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK.

Sve je ograđeno žutom trakom, a pripadnici policije naoružani su dugim cevima i obezbeđuju mesto zločina na kome se vrši uvođaj.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading