TRAŽI SE PRITVOR ZA MALOLETNIKA KOJI JE PUCAO NA DRUGA U SARAJEVU! Incident paralisao BiH

Autor:

Svet

25.10.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogodio ga u potkolenicu.

TRAŽI SE PRITVOR ZA MALOLETNIKA KOJI JE PUCAO NA DRUGA U SARAJEVU! Incident paralisao BiH

Foto: Printscreen/Youtube

Prema informacijama koje su prenele mediji, jedan maloletnik se sumnjiči da je iz vatrenog oružja juče naneo povredu u predelu potkolenice drugom maloletniku ispred Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu. Postupajuća tužiteljka Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je sudiji za maloletnike određivanje jednomesečnog pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivična dela. Maloletnik se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti, nanošenje lake telesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja, a povređeni učenik se, srećom, nalazi u stabilnom stanju i nije u životnoj opasnosti, kako je rekla direktorka škole Irma Behulović.

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić je istakla da je pritvor predložen kako bi se sprečilo moguće uticanje na svedoke i prikrivanje dokaza, kao i radi sprečavanja mogućnosti ponavljanja krivičnih dela. Ovo je jasan pokazatelj ozbiljnosti optužbi i ozbiljnosti situacije koja se dogodila ispred škole.

Direktorka škole Irma Behulović je potvrdila da su dvojica učenika imala sukob odranije, što ukazuje na to da je ova situacija deo šireg problema koji zahteva pažnju i rešavanje kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

Ovaj događaj baca svetlo na pitanje bezbednosti u školama i potrebu za efikasnim merama prevencije i reagovanja u slučajevima sukoba među učenicima. S obzirom na to da se incident dogodio ispred škole, postavlja se pitanje kako se škole nose sa sličnim izazovima i kako mogu da unaprede svoje mere bezbednosti i reagovanja u takvim situacijama.

Kako se situacija bude razvijala, očekuje se da će nadležne institucije preduzeti odgovarajuće korake kako bi se ova situacija razrešila na adekvatan način i kako bi se preventivno delovalo na buduće slične incidente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading