PORUKE NA ARAPSKOM JEZIKU, ORUŽJE, RAČUNARI... Evo šta je sve pronađeno kod uhapšenih nakon ubistva policajca u Bosanskoj Krupi!

Autor:

Svet

26.10.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi osumnjičeni su na ispitivanju!

PORUKE NA ARAPSKOM JEZIKU, ORUŽJE, RAČUNARI... Evo šta je sve pronađeno kod uhapšenih nakon ubistva policajca u Bosanskoj Krupi!

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock

U policijskim pretresima izvedenim sinoć u Bosanskoj Krupi i Bihaću, koji su usledili nakon terorističkog napada na policijsku stanicu u Krupi, pronađene su poruke ispisane na arapskom jeziku, određena količina naoružanja, kao i tehnička oprema poput centralnih jedinica računara, mobilnih telefona, laptopova i USB stikova.

U akciji je uhapšeno ukupno osam muškaraca za koje se veruje da su povezani sa napadom u kojem je jedan policajac smrtno stradao, a drugi zadobio povrede, potvrdio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, Adnan Beganović.

Beganović je precizirao da je u Bihaću uhapšen muškarac inicijala K. H., rođen 1971. godine u Bosanskoj Krupi, dok je u Bosanskoj Krupi lišeno slobode sedam muškaraca, među kojima su lica inicijala Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J. i N. R. Kod ovih osoba pronađena je veća količina novca i razni dokumenti ispisani na arapskom jeziku, što je izazvalo dodatne sumnje i podstaklo dalje istražne radnje. Svi osumnjičeni nalaze se u prostorijama za zadržavanje MUP-a USK, gde se nastavlja ispitivanje.

U akciji su učestvovale jedinice kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona, kao i jedinica za podršku SIPA-e, a prema rečima Beganovića, svi pretresi su sprovedeni u vezi sa krivičnim delom terorizma.

Podsećamo, maloletnik E. S. (14) izveo je smrtonosni napad u četvrtak uveče oko 20.40 časova, kada je nožem napao policajce u stanici, pri čemu je jedan policajac preminuo, dok je drugi ranjen. Nakon ovog incidenta, maloletni napadač je uhapšen, a istraga je i dalje u toku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading