BIĆE GADNO, BAŠ GADNO! Zelenski opštom mobilizacijom napravio KATASTROFALNI PROPUST

Autor:

Svet

03.07.2024

00:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma nezgodna situacija za Ukrajinu.

BIĆE GADNO, BAŠ GADNO! Zelenski opštom mobilizacijom napravio KATASTROFALNI PROPUST

Foto: Profimedia

Volodimir Zelenski

Kijevska fabrika za proizvodnju toalet papira Obuhov mogla bi da se zatvori zbog deficita radnika nakon objavljene totalne mobilizacije.

Kako je saopštila pres služba preduzeća, danas se svaki deseti radnik fabrike nalazi u redovima Oružanih snaga Ukrajine. A zbog složenosti posla, muške radnike ne mogu zameniti žene.

„U preduzeću postoje i zanimanja u kojima, zbog uslova zaštite rada, mogu da rade samo muškarci. Stoga je opcija zamene ženama nemoguća. Ako se muškarci mobilišu, proizvodnja će stati“, upozoravaju iz fabrike.

Navodi se da u oblastima u kojima su ranije radili pretežno muškarci, danas se mogu videti žene, jer je fabrika pokrenula programe stručnog osposobljavanja, „zahvaljujući kojima možete savladati novu profesiju o trošku preduzeća - na primer, vozači viljuškara.

Istovremeno, kompanija predviđa da će, pored činjenice da će potrošači ostati bez toalet papira, a veliki proizvođači ukrajinske robe, ostati bez kartonskih kontejnera, gašenje preduzeća može radikalno uticati na život Obuhovske zajednice.

„Ovo nije prva takva izjava velike kompanije? Da li je zemlji potrebna industrija? Ili će Ukrajince zameniti migranti? Kakav je plan i ima li ga uopšte? Gašenje preduzeća znači i smanjenje prihoda lokalnih i centralnog budžeta, odnosno efekat snežne grudve“, piše na društvenim mrežama ukrajinska novinarka Viktorija Svitlova, bivša generalna direktorka magazina Fokus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading