"STRAHUJEM ZA NJEGOV ŽIVOT" Poznati ruski OPOZICIONAR i neprijatelj Putina HITNO prebačen u ZATVORSKU bolnicu!

Autor:

Svet

05.07.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je izazvalo dodatnu zabrinutost za njegovo zdravlje i dobrobit

"STRAHUJEM ZA NJEGOV ŽIVOT" Poznati ruski OPOZICIONAR i neprijatelj Putina HITNO prebačen u ZATVORSKU bolnicu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicioni političar Vladimir Kara-Murza, koji je trenutno u zatvoru zbog izdaje, prebačen je u zatvorsku bolnicu zbog zdravstvenih problema.

Njegova supruga Jevgenija Kara-Murza je danas na mreži X objavila ovu vest, izražavajući strah za njegov život u zatvoru.

Kara-Murza boluje od polineuropatije, što uzrokuje gubitak osećaja u udovima ukoliko ne uzima lekove i redovno vežba.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Kara Murza i Vladimir Putin

Kara-Murzina borba za zdravlje i sigurnost

Ova vest dolazi nakon što je u decembru 2023. godine porodica i advokati opozicionog lidera izgubili kontakt sa njim skoro tri nedelje kada je bio premeštan u kaznenu koloniju na Arktiku.

Ovo je izazvalo dodatnu zabrinutost za njegovo zdravlje i dobrobit, posebno uzimajući u obzir teške uslove u ruskom zatvorskom sistemu.

Foto: youtube printscreen

Vladimir Kara Murza

Optužbe i osuda

Prošlog aprila, Vladimir Kara-Murza je osuđen na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja lažnih informacija o ratu Rusije u Ukrajini.

On je negirao optužbe i uporedio postupak sa staljinističkim suđenjima 1930-ih. Ova situacija je izazvala pažnju širom sveta i podstakla raspravu o političkim slobodama i pravima u Rusiji.

Foto: Tanjug-AP

Vladimir Kara Murza

Međunarodna zabrinutost i reakcije

Ruski disident je postao simbol borbe za ljudska prava u Rusiji, privlačeći pažnju međunarodne zajednice i izazivajući zabrinutost za stanje političkih zatvorenika u ovoj zemlji.

Njegova supruga, Jevgenija Kara-Murza, je aktivno lobirala za njegovo oslobađanje i pružala podršku njegovoj borbi za pravdu.

Ova situacija nastavlja da bude predmet međunarodne pažnje i izaziva reakcije različitih političkih i društvenih aktera širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading