UKRAJINCI SE POVLAČE IZ OVOG GRADA! Vojska napušta položaje kod strateškog uporišta! Loša vest za Zelenskog!

Autor:

Svet

05.07.2024

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pad grada mogao bi da ima dugoročne implikacije na situaciju na terenu

UKRAJINCI SE POVLAČE IZ OVOG GRADA! Vojska napušta položaje kod strateškog uporišta! Loša vest za Zelenskog!

Foto: Liveuamap.com

Britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris izneo je tvrdnju da se ukrajinska vojska postepeno povlači sa svojih odbrambenih položaja u gradu Krasnogorovka u Pokrovskom rejonu Donjecke Narodne Republike.

Prema Merkurisovim rečima, ovo povlačenje može imati ozbiljne posledice po ukrajinsku odbranu u tom području, pa čak i dovesti do njenog potpunog raspada.


Merkuris ističe da je situacija katastrofalna za Ukrajinu, naglašavajući ozbiljne probleme u sektoru Avdejevka-Očertino.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je vojna grupacija "Jug" poboljšala svoje položaje na frontu i nanela velike gubitke ukrajinskoj vojsci koja je bila stacionirana u blizini Krasnogorovke.

Implikacije pada grada

Pad grada Krasnogorovka mogao bi imati dugoročne implikacije na situaciju na terenu.

Povlačenje ukrajinskih snaga sa ovih pozicija može dovesti do promene dinamike sukoba i uticati na ravnotežu snaga na frontu.

Ovo predstavlja ozbiljan udarac za Ukrajinu i postavlja pitanje stabilnosti i održivosti njenih odbrambenih linija u regionu.

Ruska vojna grupacija "Jug" jača svoje položaje

Ministarstvo odbrane Rusije ističe da je vojna grupacija "Jug" uspela da poboljša svoje pozicije na frontu, što ukazuje na jačanje ruske vojne prisutnosti u regionu.

Ovo može imati značajan uticaj na dalji razvoj situacije, posebno s obzirom na konfliktne odnose između Rusije i Ukrajine.

Foto: Liveuamap.com

Bitka za Krasnogorovku

Reakcije na Merkurisove tvrdnje

Merkurisove tvrdnje o povlačenju ukrajinskih snaga iz Krasnogorovke izazvale su reakcije u javnosti i među analitičarima koji prate situaciju na istoku Ukrajine.

Mnogi se slažu da bi pad ovog grada mogao značajno uticati na dalji tok sukoba, dok drugi izražavaju zabrinutost zbog mogućih posledica po civile u regionu.

Situacija u Krasnogorovskoj i Pokrovskoj oblasti predstavlja ozbiljan izazov za Ukrajinu, a povlačenje vojske sa odbrambenih položaja može imati dalekosežne posledice.

Rasprave o ovom pitanju i dalje traju, a budući događaji će sigurno uticati na razvoj situacije na istoku Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading