"U UDARU UBIJEN VOĐA HEZBOLAHA I 20 NJEMU BLISKIH LJUDI": Izraelska vojska zakucala poslednji ekser u samrtni kovčeg HEZBOLAHA!

Autor:

Svet

29.09.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred konačnu operaciju "obezglavili" rukovodstvo.

"U UDARU UBIJEN VOĐA HEZBOLAHA I 20 NJEMU BLISKIH LJUDI": Izraelska vojska zakucala poslednji ekser u samrtni kovčeg HEZBOLAHA!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Izraelske odbrambene snage obavestile su javnost da je su tokom operacije bombardovanja sedišta vođe Hezbolaha, eliminisali još 20 istaknutih ljudi te organizacije.

Saopštenje prenosimo u celosti: 

 - Više od 20 dodatnih terorista eliminisano je zajedno sa Hasanom Nasralahom tokom napada na centralni štab Hezbolaha prošlog petka, u preciznom vazdušnom napadu izraelskog vazduhoplovstva.

U režiji Obaveštajne uprave, borbeni avioni su udarili i eliminisali Hasana Nasralaha, vođu terorističke organizacije Hezbolah, i Alija Karakija, komandanta Hezbolahovog Južnog fronta, koji je bio jedan od preostalih viših komandanata u organizaciji pre štrajka.

Takođe je eliminisano više od 20 drugih terorista različitih rangova, koji su bili prisutni u podzemnom štabu u Bejrutu koji se nalazi ispod civilnih zgrada i koji su rukovodili terorističkim operacijama Hezbolaha protiv Države Izrael.

Među eliminisanim teroristima: 

- Ibrahim Husein Jazini - šef Nasralahove bezbednosne jedinice.

- Samir Tavfik Dib - Nasralahov dugogodišnji poverenik i savetnik za terorističke aktivnosti.

-  Abed al-Amir Muhamed Sablini - šef Hezbolahovih snaga za izgradnju.

-  Ali Naaf Ajub - odgovoran za koordinaciju Hezbolahove vatrene moći.

-  Ibrahim Husein Jazini i Samir Tavfik Dib bili su među Nasralahovim najbližim saradnicima. Zbog svoje blizine sa njim, imali su značajnu ulogu u svakodnevnim operacijama Hezbolaha i Nasralaha posebno.

Teroristi su se nalazili u centralnom štabu Hezbolaha u srcu Bejruta, ispod nekoliko civilnih zgrada i blizu škola UN - navodi IDF.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading