RUSI PANIČNO JAVLJAJU CELOM SVETU! NATO raketa zbrisala NUKLEARNU ELEKTRANU u Kursku!

Autor:

Svet

03.10.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posledice će imati cela Evropa!

RUSI PANIČNO JAVLJAJU CELOM SVETU! NATO raketa zbrisala NUKLEARNU ELEKTRANU u Kursku!

Foto: Tanjug/AP

Napad na Kursku nuklearnu elektranu u Kurčatovu

Prema informacijama sa ruskog portala Maš, ukrajinske snage su pokušale izvesti napad na Kursku nuklearnu elektranu u Kurčatovu, koristeći francusku avionsku bombu. Napad se dogodio u 16:20 časova po lokalnom vremenu, a ruska protivvazdušna odbrana je reagovala oborivši projektil koji je pao oko pet kilometara od nuklearne elektrane.

Reakcija ruske protivvazdušne odbrane

Ruska protivvazdušna odbrana uspešno je reagovala na napad, obarajući projektil pre nego što je mogao da nanese štetu nuklearnoj elektrani. Iako je na mestu pada bombe izbio požar, sama elektrana i njena infrastruktura nisu pretrpele nikakvu štetu.

Reakcije na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i video snimci koji prikazuju dim i vatru na mestu pada bombe, izazivajući reakcije i spekulacije o mogućim posledicama napada.

Putinova taktika i uspesi u Ukrajini

U međuvremenu, bivši savetnik Pentagona Daglas Makgregor izjavio je da je oprezna i suzdržana taktika predsednika Vladimira Putina omogućila Rusiji da postigne uspehe u Ukrajini. Ova izjava dolazi u kontekstu napetosti između Rusije i Ukrajine, koja je dodatno pojačana pokušajem napada na nuklearnu elektranu.

Napetost između Rusije i Ukrajine

Napad na Kursku nuklearnu elektranu dodatno produbljuje napetost između Rusije i Ukrajine, dok svetska javnost i dalje prati razvoj situacije u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading