NOVI SNAŽAN UDARAC NANET HEZBOLAHU, MRTAV JE! Ministar odbrane Izraela poručuje: "Imamo još iznenađenja!" (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF navodi da je devet izraelskih vojnika poginulo u sredu na nekoliko lokacija na jugu Libana

NOVI SNAŽAN UDARAC NANET HEZBOLAHU, MRTAV JE! Ministar odbrane Izraela poručuje: "Imamo još iznenađenja!" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Komandant libanskog pokreta Hezbolah zadužen za komunikacije, Muhamad Rašid Sakafi, ubijen je juče u izraelskom vazdušnom napadu na Bejrut, saopštila je danas izraelska vojska (IDF).

Kako se navodi u saopštenju IDF, Sakafi je vodio odsek za komunikacije Hezbolaha od 2000. godine i smatralo se da je blizak rukovodstvu tog pokreta, preneo je Tajms of Izrael.

- Sakafi je uložio značajne napore u razvoj komunikacionih kapaciteta između svih jedinica Hezbolaha u toku svih perioda operacije kako bi se održao tok informacija unutar kompletne terorističke organizacije - dodala je izraelska vojska.

Prethodno je IDF saopštila da je izraelska vojska u velikom vazdušnom napadu na glavni grad Libana, Bejrut, tokom noći gađala štab obaveštajne službe libanske militantne grupe Hezbolah.

Njujork tajms i američki portal Aksios objavili su da je meta izraelskog napada na Bejrut bio Hašem Safiedin koji bi trebalo, kako se pretpostavlja, da bude izabran za novog vođu Hezbolaha nakon što je Sajed Hasan Nasralah ubijen u izraelskom napadu na Bejrut 27. septembra, preneo je Tajms of Izrael.

IDF navodi da je devet izraelskih vojnika poginulo u sredu na nekoliko lokacija na jugu Libana. Ističe se da su izraelske trupe pronašle oružje koje je Hezbolah ostavio u selima u južnom Libanu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant poručuje: Izrael ima još iznenađenja za Hezbolah

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da Izrael ima "još iznenađenja spremnih za Hezbolah", dok se izraelske kopnene operacije nastavljaju na jugu Libana.

- Hezbolah je dobio veoma ozbiljne udarce, jedan za drugim. Mi smo eliminisali vođu pokreta Sajeda Hasana Nasralaha i imamo još iznenađenja, od kojih su neka već ostvarena, a neka će tek biti izvedena - rekao je Galant tokom posete štabu 36. divizije oružanih snaga na severu Izraela, preneo je Tajms of Izrael.

Pripadnici trupa te divizije deluju u operacijama u južnom Libanu. Izraelski ministar je dodao da je raketni divizion Hezbolaha pretrpeo veoma težak udarac, a da je značajan njegov deo uništen u visoko kvalitetnoj i preciznoj operaciji.

- Komandno i kontrolno sedište, komunikacije, čitavo rukovodstvo elitnih snaga Radvan, i zapravo kompletan drugi i treći nivo komande ispod Nasralaha su uništeni - kazao je on.

Galant je dodao da izraelska vojska danas sprovodi operacije u nekoliko sela, a taj proces će se nastaviti gde god bude neophodno kako bi se uništila sva infrastruktura sa koje Hezbolah planira da izvodi napade, preneo je Tanjug.

Izraelski projektil pao ispred bolnice u libanskom gradu Marjaun, osoblje evakuisano

Izraelski projektil je prilikom današnjeg vazdušnog udara na libanski grad Marjaun pao pet metara od ulaza u glavnu bolnicu, nakon čega je doneta odluka da se medicinsko osoblje privremeno evakuiše, saopštio je direktor bolnice Munes Klakeš.

- Niko od osoblja nije ranjen u napadu, ali odlučili smo da se privremeno evakuišemo dok bezbednosna situacija ne bude jasnija - dodao je on, prenela je agencija Rojters.

Izrael izvodi vazdušne napade na, kako je naveo, položaje Hezbolaha u Libanu, a 1. oktobra počeo je kopnene operacije u južnom Libanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading