NETANJAHU POTVRDIO! Eliminisan i naslednik ubijenog vođe Hezbolaha, ali i njegova zamena

Autor:

Svet

08.10.2024

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanjahu je uputio direktni poziv građanima Libana da se suprotstave Hezbolahu i da preuzmu kontrolu nad svojom zemljom.

NETANJAHU POTVRDIO! Eliminisan i naslednik ubijenog vođe Hezbolaha, ali i njegova zamena

Foto: YouTube/ABC News/Printscreen

Premijer Benjamin Netanjahu je putem video snimka u utorak saopštio da je Izrael uspeo da eliminiše zamenu vođe Hezbolaha, Sajeda Hasana Nasralaha, Hašema Safiedina, kao i Safiedinovu zamenu. Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju u međunarodnoj zajednici, a Netanjahu je iskoristio priliku da se obrati građanima Libana.

Netanjahu je istakao da je Hezbolah, po njegovim rečima, "banda tirana i terorista" koja je dovela Liban do rata i haosa. Takođe je naglasio da Iran finansira i naoružava Hezbolah, i da ovaj pokret služi interesima Irana na račun Libana. Premijer je istakao da je Izrael ubio hiljade terorista iz Hezbolaha, te je pozvao narod Libana da preduzme akciju kako bi povratio svoju zemlju.

Netanjahu je uputio direktni poziv građanima Libana da se suprotstave Hezbolahu i da preuzmu kontrolu nad svojom zemljom. On je istakao da postoji prilika da se Liban vrati danima mira i tišine, te da buduće generacije ne bi bile suočene sa ratom i krvoprolićem.

Premijer Izraela je naglasio da je cilj akcije protiv Hezbolaha stvaranje mirne budućnosti za Liban i Izrael, te je pozvao narod Libana da oslobodi svoju zemlju od uticaja ovog pokreta kako bi rat mogao da se završi. Netanjahu je istakao da je ovo prilika koja nije postojala decenijama, te je apelovao na građane Libana da iskoriste ovu šansu za mir i stabilnost u regionu.

Uprkos kontroverzama koje prate ovakve akcije, premijer Netanjahu je jasno izneo svoje stavove i pozvao građane Libana na akciju kako bi stvorili mirniju budućnost za svoju zemlju i region.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading