POGINULA ČETIRI IZRAELSKA VOJNIKA, PREKO 60 RANJENO: Hezbolah napao eskadronom dronova (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2024

00:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i generalni sekretar UN

POGINULA ČETIRI IZRAELSKA VOJNIKA, PREKO 60 RANJENO: Hezbolah napao eskadronom dronova (VIDEO)

Foto: Iks Printscreen/KorkeesM

U napadu Hezbolaha na vojnu bazu Binjamina na severu Izraela, četiri izraelska vojnika su izgubila život, dok je 61 osoba ranjena, prenosi agencija Tanjug.

Prema informacijama "Skaj njuza", napad je izvršen korišćenjem eskadrona dronova, što predstavlja ozbiljan napad na izraelsku vojnu infrastrukturu.

Dronovi iz južnog Libana

Prema izveštaju "Jerusalem Posta", dronovi su lansirani sa područja južnog Libana, a alarm za uzbunu u Izraelu nije bio aktiviran tokom napada. Izraelski medicinski zvaničnici su saopštili da je četvoro ranjenih u kritičnom stanju, dok je pet osoba u težem, a 14 osoba u srednje teškom stanju.

Alma centar o aktivnostima dronova

Izraelski istraživački institut Alma centar je saopštio da su dva drona ušla u vazdušni prostor Izraela sa mora, dok je jedan od dronova oboren. Ova činjenica ukazuje na sofisticiranost i ozbiljnost napada Hezbolaha.

Reakcije lidera i UN-a

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je reagovao na napad, optužujući Hezbolah za korišćenje UN mirovnjaka kao ljudskog štita. Oglasio se i generalni sekretar UN Antonio Gutereš, ističući da se napad na mirovnjake UN može smatrati ratnim zločinom.

Napad Hezbolaha na vojnu bazu Binjamina predstavlja ozbiljnu pretnju bezbednosti Izraela i izaziva zabrinutost međunarodne zajednice. Ova situacija zahteva hitnu reakciju i pažljivo praćenje daljeg razvoja događaja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading