STVORIĆEMO NAŠU REPUBLIKU U KURSKU! Zelenski najavio stvaranje posebne zone na novoosvojenim teritorijama!

Autor:

Svet

21.10.2024

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto tampon zone koju su planirali Rusi, nju sada stvaraju Ukrajinci.

STVORIĆEMO NAŠU REPUBLIKU U KURSKU! Zelenski najavio stvaranje posebne zone na novoosvojenim teritorijama!

Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je najavio stvaranje tampon zone u Кurskoj oblasti.

 - Umesto tampon zone na teritoriji Ukrajine, koju su planirali Rusi, mi smo napravili tampon zonu na našoj granici na teritoriji Rusije - rekao je ukrajinski predsednik.

On je dodao da ukrajinske trupe navodno nastavljaju da održavaju položaje na okupiranim teritorijama.Zelenski je najavio stvaranje tampon zone u Кurskoj oblasti.

 - Umesto tampon zone na teritoriji Ukrajine, koju su planirali Rusi, mi smo napravili tampon zonu na našoj granici na teritoriji Rusije - rekao je ukrajinski predsednik.

On je dodao da ukrajinske trupe navodno nastavljaju da održavaju položaje na okupiranim teritorijama.

Podsećamo, Rusija je protiv Ukrajine u roku od nedelju dana upotrebila više od 20 projektila raznih tipova, oko 800 vođenih avio-bombi i više od 500 jurišnih dronova raznih tipova, saopštio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

- Svakog dana Rusija udara na naše gradove i naselja. To je namerni teror neprijatelja nad našim narodom. Ove nedelje, ruski teroristi su upotrebili više od 20 različitih tipova projektila, oko 800 vođenih avio-bombi i više od 500 različitih tipova dronova protiv Ukrajine - napisao je Zelenski na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, svet ujedinjen u zaštiti Ukrajine je sposoban da se odupre ovom "ciljanom teroru".

- Ukrajini je potrebno više protivvazdušne odbrane i dalekometnih sredstava. Zahvalan sam svim partnerima koji to shvataju i podržavaju nas - naglasio je Zelenski.

Broj povređenih u napadu dvema ruskim balističkim raketama na Krivi Rog u subotu uveče porastao je na 17, od kojih je osam hospitalizovano, izjavio je predsednik Saveta odbrane Krivog Roga Oleksandr Vilkul.

- Oštećeno je 15 kuća, tri obrazovne ustanove, tri upravne zgrade, sedam poslovnih objekata, hotel, tri vatrogasna vozila, 20 automobila - apsolutno mirni civilni objekti - napisao je on na Telegramu.

Na lice mesta su upućene sve operativne, medicinske i komunalne službe i u toku je otklanjanje posledica napada, rekao je Vilikul, prenosi ukrajinski Interfaks.

- Nakon ruskog raketnog napada na Krivi Rog u Dnjepropetrovskoj oblasti u subotu uveče, započete su hitne spasilačke operacije - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading