IZRAEL BOMBARDOVAO ŠKOLU I UBIO 18 OSOBA: Potom je otkriveno ko je bio unutra

Autor:

Svet

22.10.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska kaže da je radila na ublažavanju povreda civila u napadu, uključujući korišćenje precizne municije, vazdušno osmatranje i druge obaveštajne podatke, kako bi bilo što manje žrtava

IZRAEL BOMBARDOVAO ŠKOLU I UBIO 18 OSOBA: Potom je otkriveno ko je bio unutra

Foto: X/Tedros Adhanom Ghebreyesus/Printscreen

U vazdušnom napadu na školu Abu Husein u severnom pojasu Gaze, koju su koristili teroristi, ubijeno je najmanje 18 pripadnika Hamasa.

Prema saopštenju IDF-a, komandno mesto stacionirano u školi koristili su teroristički operativci za planiranje i izvođenje napada na Izrael.

Palestinski mediji izvestili su da je u napadu na školu u Gazu ubijeno 24 ljudi a da je 150 ranjenih.

U saopštenju IDF se navodi da ubijeni pripadnici - operativci Hamasa stoje iza raketiranja Izraela i da su planirali dodatne napade poslednjih dana.

Izraelska vojska kaže da je radila na ublažavanju povreda civila u napadu, uključujući korišćenje precizne municije, vazdušno osmatranje i druge obaveštajne podatke, kako bi bilo što manje žrtava.

Nezavisna civilna istražna komisija, koja istražuje propuste izraelske vlade vezane za napad Hamasa 7. oktobra prošle godine, danas je poslala pisma upozorenja premijeru Benjaminu Netanijahuu, ministru odbrane Joavu Galantu, kao i drugim sadašnjim i bivšim zvaničnicima i ponudila im poslednju priliku da svedoče pred objavljivanje nalaza istrage u narednim nedeljama.

U pismu Netanijahuu, članovi komisije navode da je tokom istrage svedočilo 130 svedoka, uključujući bivše premijere i druge visoke vojne i civilne zvaničnike, a da se ime premijera u tim svedočenjima ''iznova i iznova pojavljuje“.

- Kao najviši autoritet u državi Izrael, koji je doneo sudbonosne odluke poslednjih godina, ožalošćene porodice žele da čuju vaše mišljenje o ovom pitanju direktno i detaljno - napisala je komisija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading