DA, TRUPE IZ PAKLA SU NA FRONTU! IMA IH 12.000! Zelenski priznao da su vojnici Severne Koreje već stigli

Autor:

Svet

22.10.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine moli za pomoć.

DA, TRUPE IZ PAKLA SU NA FRONTU! IMA IH 12.000! Zelenski priznao da su vojnici Severne Koreje već stigli

Foto: Tanjug/AP

Ako Severna Koreja može da interveniše u ratu u Evropi, onda je pritisak na taj režim definitivno nedovoljan, izjavio je

Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, koji je u utorak pozvao saveznike da se "ne skrivaju" i da odgovore na dokaze o sjevernokorejskom učešću u agresiji Rusije na Ukrajinu. U svom obraćanju, rekao je da imaju informacije da je do 12.000 ljudi došlo iz Severne Koreje da se bori na strani Rusije.

Ovo je izazov, ali mi znamo kako da na taj izazov odgovorimo. Važno je da se partneri ne skrivaju od ovog izazova - rekao je Zelenski.

Ni Severna Koreja ni Rusija, istakao je, nisu uzele u obzir broj mrtvih u sukobu.

Ali svi mi u svetu imamo zajednički interes u okončanju rata, a ne u njegovom produžavanju. Stoga moramo da zaustavimo Rusiju i njene učesnike - naglasio je.

Ako Severna Koreja može da interveniše u ratu u Evropi, onda je pritisak na taj režim definitivno nedovoljan.

Podsećamo, Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, uputila je ozbiljne pretnje Ukrajini i Južnoj Koreji u vezi sa navodnim slanjem severnokorejskih vojnika u Rusiju. Njena izjava, objavljena u Korejskoj centralnoj novinskoj agenciji, izazvala je veliku pažnju i zabrinutost međunarodne zajednice.

Severna Koreja podržava Rusiju u ratu protiv Ukrajine

Izveštaji iz Kijeva i Seula o navodnom slanju severnokorejskih vojnika u Rusiju izazvali su reakciju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji je izneo svoje mišljenje o motivima Severne Koreje za podršku Rusiji. Zelenski je istakao da veruje da Severna Koreja podržava Rusiju zbog finansijskih interesa, nagoveštavajući da bi Rusija mogla da kompenzuje Severnu Koreju za podršku u ratu tehnologijama nuklearnog oružja.

Reakcije i negiranja

Dok je Severna Koreja negirala svoju umešanost u rat, nazivajući izveštaje "neosnovanim glasinama", Putinov portparol Dmitrij Peskov nije potvrdio niti demantovao te tvrdnje i rekao da Rusija ima pravo da sarađuje sa Severnom Korejom, jer saradnja nije usmerena na treće zemlje.

Međunarodna zabrinutost

Ove pretnje nuklearnim oružjem od strane visokog zvaničnika Severne Koreje izazvale su zabrinutost širom sveta, posebno zbog već postojeće napetosti između Rusije i Ukrajine. Međunarodna zajednica pažljivo prati situaciju i nadamo se da će diplomatski kanali uspeti da smire tenzije i spreče bilo kakav vojni sukob.

Najnoviji događaji u vezi sa Severnom Korejom, Rusijom, Ukrajinom i Južnom Korejom izazvali su veliku pažnju javnosti i postali predmet međunarodnih rasprava. Nadamo se da će diplomatski napori uspeti da smire situaciju i očuvaju mir u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading