IZRAELSKA VOJSKA UBILA NOVOG VOĐU HEZBOLAHA! Tvrde da su pogodili njegov bunker

Autor:

Svet

22.10.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se odgovor iz Libana!

IZRAELSKA VOJSKA UBILA NOVOG VOĐU HEZBOLAHA! Tvrde da su pogodili njegov bunker

Foto: x/@WarMonitors

Izraelska vojska ubila čoveka koji je trebao da zameni Hasana Nasralaha na čelu Hezbolaha

Izraelska vojska objavila je da je ubila Hashema Safeidina, čoveka koji je bio predviđen da zameni Hasana Nasralaha na čelu Hezbolaha. Prema informacijama IDF-a, Safeidin je ubijen u vazdušnom napadu na predgrađe Bejruta, a tokom istog napada tvrdi se da je ubijeno čak 25 visokopozicioniranih zvaničnika Hezbolaha.

Hashem Safeidin je bio rođak Hasana Nasralaha i nosio je crni turban koji simbolizuje navodno poreklo od islamskog proroka Muhameda. Američki Stejt department proglasio ga je teroristom 2017. godine, što dodatno naglašava ozbiljnost njegovog uticaja i aktivnosti unutar Hezbolaha.

Safeidin kao naslednik Nasralaha

Planiranje zamenjivanja Hasana Nasralaha na čelu Hezbolaha ukazuje na značajnu ulogu koju je Safeidin imao unutar ove organizacije. Nasralah je poznat po svojoj harizmi i čvrstom vođstvu, te je potraga za njegovim naslednikom bila pitanje od velike važnosti za Hezbolah.

Nasralahova veza sa Safeidinom

Kao rođak Hasana Nasralaha, Safeidin je imao bliske veze sa liderom Hezbolaha, što je verovatno doprinelo njegovom izboru za potencijalnog naslednika. Njihova porodična veza dodatno je naglasila značaj Safeidina u kontekstu unutar Hezbolaha.

Značaj crnog turbana

Nošenje crnog turbana, simbola navodnog porekla od islamskog proroka Muhameda, dodatno je naglasilo Safeidinovu ulogu i autoritet unutar Hezbolaha. Ovaj simbolizam bio je važan deo Safeidinovog identiteta unutar organizacije.

Reakcija izraelske vojske

Izraelska vojska nije dala detalje o samom vazdušnom napadu, ali je naglasila značaj Safeidinovog uklanjanja za nacionalnu bezbednost Izraela. Ova akcija predstavlja važan korak u Izraelovim naporima da oslabi Hezbolah i smanji pretnju koju ova organizacija predstavlja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading