BEJRUT SRAVNILE IZRAELSKE BOMBE! 24/7 Izrael ne prestaje sa granatiranjem

Autor:

Svet

23.10.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liban pred potpunim kolapsom.

BEJRUT SRAVNILE IZRAELSKE BOMBE! 24/7 Izrael ne prestaje sa granatiranjem

Foto: Tanjug/AP

Izraelski napadi na južni Bejrut

Izrael je izveo snažne vazdušne udare na naselja Lajlaki i Hadat na jugu Bejruta, prema izveštaju očevica za "Sputnjik". Prema rečima očevidaca, izvedena su četiri udara, a izraelski avioni su gađali višespratnu stambenu zgradu u južnom predgrađu Bejruta, u naselju Džnah, što je rezultiralo velikim oštećenjima. "Raketa je pogodila stan u stambenom bloku. Ceo jedan sprat je eksplodirao", rekli su očevici.

Reakcije očevidaca

Očevici su bili uznemireni nakon snažnih udara, opisujući razmere štete koju su izazvali izraelski napadi. Njihova svedočenja pružaju uvid u dramatične scene koje su se odigrale tokom napada.

Libanski mediji o napadima

Libanski mediji su takođe reagovali na izraelske napade, javljajući da su izraelski avioni izveli precizan udar na, prema njihovim saznanjima, lokaciju komandanta pokreta Islamski otpor. Ova informacija ukazuje na napetost i sukobe u regionu, naglašavajući kompleksnost političke situacije koja je dovela do ovakvih događaja.

Očekuje se da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti razvoj situacije nakon ovih napada, s obzirom na potencijalne implikacije na regionalnu stabilnost i bezbednost.

Podsećamo, Izraelska vojska je danas saopštila da je uhapsila više od 150 osumnjičenih palestinskih ekstremista i omogućila evakuaciju još 20.000 stanovnika tokom proteklog dana iz Džabalije, područja na severu Gaze gde su vojnici nedavno pojačali napade. U saopštenju je navedeno da se oko 150 uhapšenih predalo.


Opkoljeni muškarci i organizovana evakuacija

Palestinci iz Beit Lahije kraj Džabalije opisali su situaciju u kojoj je vojska opkolila stotine muškaraca na severu Gaze, odvajajući žene, dok porodice pokušavaju da pobegnu iz tog područja. Hišam Abu Zakut, otac četvoro dece, rekao je da je držan najmanje tri sata zajedno sa desetinama muškaraca u školi blizu Indonežanske bolnice. Ova situacija jasno pokazuje napore vojske da iskoreni ekstremiste Hamasa iz Džabalije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading