ŽOC ZAGRMEO ZBOG POSLEDNJEG NAPADA: Obradović komentarisao promašaje, a osvrnuo se i na faul nad Lundbergom

Autor:

Sport

23.10.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko otkrio šta je bilo kobno na susretu pa je Virtus slavio u Areni sa 70:69.

ŽOC ZAGRMEO ZBOG POSLEDNJEG NAPADA: Obradović komentarisao promašaje, a osvrnuo se i na faul nad Lundbergom

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Virtus u petom kolu Evrolige u šokantnoj završnici sa 70:69, pošto su prokockali sve. Zato ne čudi da je trener Željko Obradović bio besan posle utakmice.

- Imali smo problem u skoku, s tim što je u prvoj četvrtini bilo sedam, pa smo u drugoj kontrolisali. Slažem se da je to bio problem. Radimo na tome i radićemo na tome. Postoji nešto što je važno, a to je da se pokaže želja da se uzme skok. Što se napada tiče, mislim da su bile neke sitauacije gde smo dobro odigrali, ali suština je da će ljudi pamtiti samo poslednji napad i odbranu. Hvala ovim ljudima na fantastičnoj atmosferi - analizirao je Žoc meč.

Potom se dotakao samog finiša. Komentarisao je Obradović i potencijalni faul nad Lundbergom na kraju utakmice.

- Taj Vanjin šut je verovatno posledica toga što je pre toga ubacio šut. Nije toliko problem promašen šut nego što smo primili tri poena kasnije. Zadnji napad iz auta su bila dva kontakta nad Ifeom, prilično očigledna, šta da kažem dalje - dodao je Obradović i nastavio vezano za povredu Karlika Džounsa:

- Sigurno će ići na snimanje. Nisam tu sitauciju pogledao, ali sam ovu kod Lundberga pogledao i video.

Podsetimo, utakmica je bila od sjaja do očaja, pa opet ispočetka na obe strane. Iako je domaćin vodio kroz gotovo čitav deo meča, ponovio se dobro poznati scenario koji smo gledali protiv Virtusa oba puta prošle sezone.

Republika

Foto: Starsport

 

Nije domaćinu trebalo dugo da stekne prvu osetniju prednost, pošto je +9 bilo već pre prvog TV tajm-auta. Međutim, gosti su, u momentima kada su na terenu izgledali potpuno bespomoćno, pronašli način da se vrate do kraja prve četvrtine. Imao je Partizan pet poena viška na kraju iste, a onda je Arenu trojkom raspalio Pokuševski. I taman kada ga je krenulo solidno, ponovo se pokazao kao verovatno najslabija karika u ovom timu. Vidljivo je da mu nedostaje samopouzdanja po "stidljivim" pokretima po terenu, ali sreća je što ima saigrače koji će da ga "pokrpe" i podrže sve dok ne bude onaj pravi. Vrtela se prednost domaćina oko pet poena kroz celu drugu četvrtinu i na kraju je toliko i iznosila na najvećoj pauzi.

Ipak, brzo su se grobari ponovo hvatali za glavu zbog istog problema koji ih muči od početka sezone - defanzivni skok. Virtus je dva puta za redom poentirao iz trećeg poseda, ali to kao da je naljutilo domaćina koga je do nove serije predvodio kapiten Vanja. Kada je tandem Marinković-Tajrik odveo Žocovu ekipu na +9, atmosfera u Areni se usijala. Međutim, ne bi Partizan bio Partizan da u drugom poluvremenu ne posrne. Klajburn je večeras imao svoj šou i u tim momentima je praktično sam vratio rezultatski egal. Vezao je devet poena i odjednom - Virtus je ponovo bio na posed zaostatka.

Republika

Foto: Starsport

 

Krenula je nova igra nerava. Na svaki koš Partizana uzvraćala je istom merom ekipa Luke Bankija. Ali kao da je koš Beograđana bio začaran kada god su Italijani imali priliku da povedu. I kada nije išlo iz igre - uradio je to Kordinije sa penala. Partizan je bio bez koša celih pet i po minuta! Kakva je to samo antikošarka bila u tim momentima na obe strane, niko nije mogao da ubaci ništa. I onda - Ife Lundberg pakuje trojku da prekine tišinu u Areni, ali pravi ključnu grešku nakon toga i pogađa samo jedan penal. Klajburn je namirisao da bi večeras mogao da odigra jednu od najboljih utakmica u karijeri - i tako i bi. Sa još četiri vezana poena na kraju utišao je Arenu i naneo Partizanu treći, ali do sada najneočekivaniji poraz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading