POTOP PARTIZANA: Fenjeraš osvojio grotlo Arene

Autor:

Sport

23.10.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli u više navrata imali po devet poena prednosti, ali je na kraju Virtus slavio u petom kolu Evrolige sa 69:70

POTOP PARTIZANA: Fenjeraš osvojio grotlo Arene

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Virtusa u petom kolu Evrolige sa 69:70. Prava drama je viđena u poslednjem minutu. Partizan je imao sve u svojim rukama, ali nije iskoristio šansu, pa je morao da brani poslednji napad i u tome nije uspeo, Virtus je poveo sa 69:70 na 12 sekundi do kraja. U tom poslednjem napadu se prvo Lundberg zakucao u odbranu italijanske ekipe i lopta je pripala Virtusu. Međutim, Nilikina je ukrao loptu, a onda imao šut za pobedu i sve promašio.

Kada je u pitanju sam tok utakmice, posle 20 minuta u Beogradskoj areni crno-beli su držali konce igre u svojim rukama i vodili su sa 37:32. Imali su izabranici Željka Obradovića i devet poena viška odmah u prvoj četvrtini (16:7), ali kako se igralo u serijama Virtus je uspeo da se približi. Tačnije, Imao je Partizan i osam poena viška na ulasku u drugu četvrtinu 23:15, ali su gosti izjednačili na 25:25. Ipak, poluvreme je završeno sa prednošću crno-belih.

Republika

Foto: Starsport

 

Oscilacije su nastavljene i u drugom poluvremenu. Prednost je rasla do devet poena, a onda se Virtus vraćao i dolazio samo na pola koša zaostatka. U istom ritmu je nastavljeno i u poslednjoj četvrtini. Imali su gosti čak i napad za vođstvo pri rezultatu 65:64, nisu je iskoristili, ali jesu u narednom napadu i prvi put poveli sa 65:66. Srećom, Lundberg je pogodio trojku, vratio vođstvo domaćinu, ali i zapalio Arenu koja je eksplodirala. Posle toga se ušlo u neizvesnu završnicu susreta od 60 sekundi.

Na kraju, najefikasniji kod Partizana bio je Tajrik Džons sa 20 poena, Lundberg je dodao 14, a Marinković 10. S druge strane, podbacio je Nilikina, koji sa 21 minut nije dao nijedan poen, pa ni onaj za pobedu. Kod Virtusa je Klajburn ubacio crno-belima čak 27 poena.

Narednu utakmicu u Evroligi Partizan će odigrati takođe kod kuće, protiv Monaka 30. oktobra, dok 1. novembra gostuje Fenerbahčeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading