ŠKOLE RADE NORMALNO: Iranci kao da nisu doživeli napad Izraela, evo šta se dešava sa avionskim letovima

Autor:

Svet

26.10.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska napala je Iran protekle noći, a tokom napada, koji su trajali pet sati, gađano je 20 ciljeva u toj zemlji

ŠKOLE RADE NORMALNO: Iranci kao da nisu doživeli napad Izraela, evo šta se dešava sa avionskim letovima

Foto: Shutterstock

Škole u ​​Iranu danas rade normalno nakon napada izraelske vojske koji su izvedeni protekle noći, saopštilo je jutros iransko Ministarstvo obrazovanja.

Predstavnik Ministarstva Ali Farhadi rekao je za agenciju IRNA da su sve škole u Iranu danas otvorene i da se nastava odvija normalno.

Istovremeno, novinska agencija Tasnim objavila je da su u Iranu obnovljeni letovi nakon što su nakratko bili obustavljeni zbog noćašnjeg napada izraelske vojske na vojne ciljeve u Iranu.

Izraelska vojska napala je Iran protekle noći, a tokom napada, koji su trajali pet sati, gađano je 20 ciljeva u toj zemlji, javio je Rojters.

Serija eksplozija začula se u okolini Teherana ubrzo nakon što je izraelska vojska objavila da su u toku napadi na vojne ciljeve u Iranu u znak odmazde za napad Irana na Izrael koji je izveden 1. oktobra.

Izrael je unapred upozorio Iran na predstojeći udar i potencijalne ciljeve, pozivajući ga da se uzdrži od odgovora novim napadom, prenosi portal Aksios, pozivajući se na tri upućena izvora.

Izraelci su Irancima unapred naznačili koje bi mete generalno napali, a koje ne bi, navodi američki portal.

Izraelska poruka bila je pokušaj da se ograniči aktuelna razmena napada između Izraela i Irana i spreči šira eskalacija, rekli su izvori.

Kako prenosi portal, Izrael je, takođe, upozorio Iran da ne odgovara na najavljeni napad, ističući da će, ukoliko Teheran uzvrati, Tel Aviv odgovoriti još snažnijim napadom, posebno ako civili budu povređeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading