"ODGOVORIĆEMO ODMAH I NA MAKSIMALNOM NIVOU"! Iranski šef diplomatije najavio NOVE NAPADE NA IZRAEL - situacija na Bliskom istoku u "najvećoj opasnosti"!

Autor:

Svet

19.04.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je ranije rekao da neće uzvratiti na iranski napad dronom i raketom 13. aprila.

"ODGOVORIĆEMO ODMAH I NA MAKSIMALNOM NIVOU"! Iranski šef diplomatije najavio NOVE NAPADE NA IZRAEL - situacija na Bliskom istoku u "najvećoj opasnosti"!

Foto: Shutterstock, Pixabay

Iran je tokom vikenda lansirao stotine dronova i projektila kao odgovor na navodni izraelski napad na njegovu ambasadu u Siriji.

Većina dronova i raketa oborena je pre nego što je stigla do izraelske teritorije. Iran je juče u Savetu bezbednosti UN poručio da Izrael mora biti primoran da prekine sve vojne napade na svoje interese, dok je generalni sekretar UN upozorio da je Bliski istok u trenutku "najveće opasnosti".

Izrael je rekao da neće uzvratiti na iranski napad dronom i raketom 13. aprila.

U časovima koji su prethodili jutrošnjem napadu Izraela, ministar inostranih poslova Irana Hosein Amir-Abdolahijan upozorio je da će njegova zemlja "odmah i na maksimalnom nivou" odgovoriti na bilo kakav napad Izraela.

On je ovo najavio u intervjuu koji je dao za CNN. On je ranije rekao da je napad Irana na Izrael, koji se desio u subotu, bio "ispunjavanje prava na legitimnu odbranu", posle napada Izraela na konzulat Irana u Siriji, kada je ubijeno 13 ljudi.

Iranska TV: Tri drona su uništena iznad Isfahana

Iranska državna televizija javila je da su tri drona primećena iznad neba u Isfahanu i uništena nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane zemlje, prenosi Rojters.

Ranije je poluzvanična novinska agencija Fars javila da su se u blizini međunarodnog aerodroma Isfahan čule „eksplozije”. Pokrajina Isfahan je dom velike vazdušne baze, velikog kompleksa za proizvodnju projektila i nekoliko nuklearnih lokacija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading