DORTMUND NASTAVLJA DA ŽIVI SAN! Borusija u PAKLU Vestfalena SAMLELA PSŽ i došla na korak od finala Lige šampiona!

Autor:

Sport

01.05.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su PSŽ na domaćem terenu sa 1:0 u prvom polufinalnom meču u Ligi šampiona.

DORTMUND NASTAVLJA DA ŽIVI SAN! Borusija u PAKLU Vestfalena SAMLELA PSŽ i došla na korak od finala Lige šampiona!

Foto: Profimedia

Borusija Dortmund - PSŽ 1:0

'36 Filkrug

Dortmund slavi Niklasa Filkruga koji je bio protagonista herojske pobede Borusije nad PSŽ koja ih dovodi na korak od finala Lige šampiona, prvog od 2013. godine.

 

Baš junačku utakmicu odigrali su igrači Edina Terzića, dovoljno da svaki neutralni gledalac ovog meča bude siguran za koga navija. Bili su vidljivo bolji tim na terenu u prvom poluvremenu i to su uspeli da krunišu u 36. minutu golom pomenutog Niklasa Filkruga koji je sjajno reagovao tom prilikom, ali je mogao da se proslavi još nekoliko puta da je takvu snalažljivost ponovio iz izglednih prilika.

I PSŽ je imao svojih šansi, najbolju odmah po početku drugog poluvremena kada je Mbape pogodio stativu, pa je okvir gola zatresao i Hakimi. Igralo se otvoreno na obe strane do pred kraj, ali je domaći sastav na kraju volšebno izvojevao pobedu i odbranio ponos na Vestfalenu, te ućutkao sve kritičare koji su još u grupi tvrdili da neće dalje odatle.

Revanš meč igra se sedmog maja na "Parku prinčeva", a nema sumnje da ćemo svedočiti još jednom spektaklu.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

84. minut - Šta je sada izblokirao Markinjos! Brant je bio u stopostotnoj prilici, ali je defanzivac Pariza izvanredno stigao da zaustavi njegov šut.

66. minut - I ponovo Niklas Filkrug u velikoj prilici! Nekoliko puta su "iscimali" odbranu Pariza igrači Borusije pre nego što je Brant centrirao, a Nemac posle uigrane akcije šutirao glavom preko gola.

60. minut - Ajaoj, kakvu priligu je propustio Filkrug da se večeras potpuni proslavi! Sančo je izuzetno probio po strani i idealno pogodio Nemca, a ovaj sa nekoliko metara iz voleja prebacio loptu preko gola.

51. minut - Embape je poslao "bombu" pravo u stativu gola Kobela, a onda je okvir gola zatresao i Hakimi! Ovo je bila najbolja šansa za Parižane od početka meča.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Uh, kakva prilika za Sabicera da dovede Vestfalen do usijanja! Donaruma beleži neverovatnu odbranu.

36. minut - GOOOOL! Borusija zasluženo vodi protiv Parižana sjajnim golom Filkruga!

29. minut - Evo Brantovog udarca! Nemac je ostao izblokiran, ali za sada Milioneri sjajno pariraju favorizovanom PSŽ.

13. minut - Evo prvog šuta u okvir gola i dobre prilike za Sabicera! Odlično je Borusija ušla u meč.

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE

20:20 - Meč počinje za tačno 40 minuta, a poznati su i sastavi.

BORUSIJA DORTMUND: Kobel, Rajerson, Šloterbek, Humels, Matsen, Džan, Sabicer, Adejemi, Brant, Sančo, Filkrug.

PSŽ: Donaruma, Hakimi, Markinjos, Ernandes, Mendeš, Zair Emeri, Vitinja, Ruiz, Dembele, Mbape, Barkola.

UVOD

 

 

Spektakl dostojan polufinala Lige šampiona videli smo sinoć u Minhenu gde su Bajern i Real odigrali 2:2 u prvom susretu, što garantuje jednako uzbudljiv revanš u Madridu. Međutim, predaha nema jer će večeras doći do sudara svetova - udariće prebogati milijarderi na "milionere.

Fudbaleri Dortmunda ugostiće PSŽ u nameri da obezbede sebi prednost posle prvog meča a sve sa ciljem da se plasiraju u veliko finale posle 11 godina. Međutim, neće se žuto-crni zadovoljiti da eventualno igraju za pehar, već i da ga osvoje, kao što su to uradili u sezoni 1996/97. kada je u finalu savladan Juventus. Pritom je uloga favorita dodeljena PSŽ.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Emre Džan protiv PSŽ prethodnih sezona

- Ako biste želeli da odaberete favorita i autsajdera, verujem da je izbor jasan. Ipak, igramo samo dve utakmice i sve je moguće. Možda imamo manje iskustva kao tim, ali pokazujemo veću glad. Iskoristićemo to kao prednost. Spremni smo - rekao je prvotimac Dortmuna Emre Džan.

Međutim, pitaće se sigurno i "sveci". PSŽ je prethodne dve godine ispadao u osmini finala, dok je nadalji domet bila borba za "ušati pehar" kada je u sezoni 2019/2020. u finalu slavio Bajern sa 1:0. Sada iako bez Lionela Mesija i Nejmara, francuski tim smatra da može da ode dalje nego sa brojnim zvezdama u timu, a glavni adut svakako će biti Kilijan Mbape.

- Kilijan Mbape je jedan od najboljih na svetu, jasno je da se pripremamo za njega. Moraćemo da ga "dupliramo" i da se zajedno branimo od njega, ali i od ostalih igrača Pariza - dodao je Džan.

Duel Dortmunda i PSŽ možete pratiti u prenosu na našem portalu Republika.rs, ili u televizijskom prenosu na televizijama RTS 1 i Arena sport premijum 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading