Američki ratni izveštač iz Donbasa poginuo u misterioznoj misiji!

Autor:

Svet

19.04.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt Američkog ratnog izveštača u Donjecku

Američki ratni izveštač iz Donbasa poginuo u misterioznoj misiji!

Foto: Tanjug/AP


Američki ratni izveštač Rasel Bentli, poznat i kao "Teksas", poginuo je u Donjecku, ostavljajući za sobom tugu i šok među njegovim kolegama i pristalicama. Bentli je bio deo medijske grupe "Rusija sevodnja", u okviru koje je sarađivao sa Sputnjikom, a njegova smrt je potvrđena od strane glavne urednice Margarite Simonjan.

- Rasel Bentli, Amerikanac, stvarno iz Teksasa, poginuo je u Donjecku. Ratovao je tamo na našoj strani. Sarađivao je s našim Sputnjikom - napisala je Simonjan na Telegramu.


Nestanak i tragičan kraj

Nakon što je 8. aprila otišao u nepoznatom pravcu, vesti o Bentlijevom nestanku zabrinule su mnoge. Nažalost, krajnji ishod bio je tragičan, ostavljajući mnoge u šoku i neverici. Simonjan je na Telegramu potvrdila da je Bentli, američki državljanin poreklom iz Teksasa, izgubio život u Donjecku, gde je ratovao na strani DNR.

Od Amerike do Donbasa

Bentli je bio Amerikanac sa jakim vezama za Teksas, ali je odlučio da se pridruži ustanicima u DNR još 2014. godine. Izražavao je svoje divljenje hrabrosti i snazi naroda u DNR, te je govorio da je Donjeck postao njegov dom i da namerava da tamo provede ostatak svog života. Ova neobična životna priča privukla je pažnju javnosti i kolega iz novinarskog sveta.

- Donjeck je moj dom i nameravam da ovde proživim ostatak života - rekao je on svojevremeno.



Sećanje na Rasela Bentlija

Bentlijeva smrt ostavlja prazninu među njegovim kolegama i pristalicama, a njegova hrabrost i predanost izveštavanju iz ratnih područja ostaju trajni deo njegovog nasleđa. Ostaje da se vidi kako će se ovaj tragičan događaj odraziti na situaciju u Donbasu i na novinarsku zajednicu koja je izgubila jednog od svojih članova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading