SUDARILI SE HELIKOPTERI, DESETORO MRTVIH! Stavična nesreća tokom probe za paradu!

Autor:

Svet

23.04.2024

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu mesta potvrđena je smrt svih žrtava

SUDARILI SE HELIKOPTERI, DESETORO MRTVIH! Stavična nesreća tokom probe za paradu!

Foto: shutterstock

Deset ljudi je poginulo kada su se dva vojna helikoptera sudarila u vazduhu tokom probe za paradu Kraljevske mornarice Malezije.

Svih 10 poginulih bili su članovi posade helikoptera koji je učestvovao u nesreći do koje je došlo u pomorskoj bazi Lumut u zapadnoj državi Perak, saopštila je mornarica Malezije, a prenosi Rojters.

Na licu mesta potvrđena je smrt svih žrtava, a njihova tela poslata su u bolnicu u vojnoj bazi Lumut na identifikaciju.

Podsećamo, dva patrolna helikoptera Japanske Pomorske Samoodbrane (MSDF) srušila su se u more tokom vežbe blizu ostrvske grupe Izu, na južnoj obali centralnog Japana pre dva dana. Incident je rezultirao gubitkom najmanje jednog od osam članova posade, kako je potvrdio ministar odbrane Minoru Kihara u nedelju. Uzrok nesreće trenutno se istražuje.

Nakon nesreće, crne kutije obe letelice pronađene su u blizini jedna druge, što ukazuje na jaku verovatnoću da su se dva helikoptera sudarila. MSDF i obalna straža pokrenuli su operacije pretrage kako bi pronašli preostalih sedam članova posade. Načelnik Generalštaba MSDF, Yoshitaka Sakai, istakao je u subotu da ne postoji verovanje da je u nesreću umešana bilo koja druga država.

Kao odgovor na incident, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Japanu, Ram Emanuel, izrazio je spremnost da pruži pomoć tokom misije pretrage i spašavanja. Ovaj gest podrške naglašava saradnički karakter međunarodnih pomorskih operacija i solidarnost između dve zemlje tokom izazovnih vremena.

Tragični događaj služi kao jasno podsećanje na rizike i opasnosti inherentne u vojnim vežbama, posebno u kompleksnim okruženjima poput onih koji okružuju Izu ostrva. Dok istraživanje napreduje, fokus ostaje na utvrđivanju uzroka sudara i obezbeđivanju sigurnosti i dobrobiti nestalih članova posade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading