RUSIJA NA NOGAMA: Objavljen datum inauguracije Vladimira Putina

Autor:

Svet

23.04.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema zakonu, novoizabrani predsednik preuzima dužnost na mandat od šest godina.

RUSIJA NA NOGAMA: Objavljen datum inauguracije Vladimira Putina

Foto: Tanjug/AP

Inauguracija ruskog predsednika, Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

- Inauguracija će se održati 7. maja. Biće dodatne informacije o (PCR) testovima za učesnike koji prisustvu inauguraciji. Ovo je standardna procedura, održaće se jednom, 6. maja - rekao je Klišas na sastanku Odbora.

Prema zakonu, novoizabrani predsednik preuzima dužnost na mandat od šest godina.

Putinova inauguracija 2018. godine, održana je 7. maja, podseća TASS.

Podsetimo, predsednica Centralne izborne komisije Rusije, Ela Pamfilova, saopštila je zvanične rezultate predsedničkih izbora u Rusiji održanih od 15. do 17. marta, prema kojima je Vladimir Putin osvojio 87,28 odsto glasova.

Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto, Vladislav Davankov 3,85 odsto, a Leonid Slucki 3,20 odsto glasova.

Za Putina je glasalo 76.277.708 birača.

Izlaznost na izborima za predsednika Rusije bila je rekordna u modernoj istoriji i iznosila je 77,49 odsto, odnosno na izbore je izašlo 87.576.075 birača.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, kazao je nakon što je Centralna izborna komisija objavila zvanične rezultate predsedničkih izbora, da mu je podrška građana važnija od pobede i obećao da će učiniti sve da opravda njihovo poverenje.

- Protekla kampanja je bila intenzivna i izuzetno odgovorna, jer smo uglavnom birali put kojim će Rusija ići dalje, birajući budućnost za sebe i svoju decu. A značaj ovog događaja je shvatila ogromna većina birača koji su izašli na izbore - rekao je Putin u obraćanju građanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading