"IZGRADIĆEMO NAJMOĆNIJU VOJNU SILU" Sestra Kim Džong Una OPASNO zapretila "južnokorejskim gangsterima" i Amerikancima

Autor:

Svet

24.04.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najoštrije je kritikovala zajedničke vojne vežbe južnih suseda i tradicionalnog neprijatelja - Amerike

"IZGRADIĆEMO NAJMOĆNIJU VOJNU SILU" Sestra Kim Džong Una OPASNO zapretila "južnokorejskim gangsterima" i Amerikancima

Foto: Credit: Yonhap News / Newscom / Profimedia, Kim Jae-Hwan / Zuma Press / Profimedia

Moćna sestra velikog vođe Severne Koreje, Kim Džong Una - Kim Jo Džong izjavila je da će Pjongjang nastaviti proces izgradnje i stvaranja najmoćnije vojne sile misleći na svoju zemlju.

Kako je rekla, cilj toga jeste da se obezbedi i sačuva suverenitet države, ali i regionalni mir, prenela je KCNA.

Ona je najoštrije kritikovala najnovije vojne vežbe koje su održali južni susedi zajedno sa američkim saveznicima nazvavši ih "južnokorejskim marionetskim vojnim gangsterima".

- Nastavićemo da gradimo ogromnu i najmoćniju vojnu silu kako bismo zaštitili naš suverenitet, bezbednost i regionalni mir - prenela je KCNA njene reči.

Video snimak njenog obaćanja možete pogledati OVDE.

Poslednjih meseci i dana snage Južne Koreje i vojske SAD izvele su niz vojnih vežbi velikog opsega, a sve u svrhu jačanja borbene spremnosti u svrhu predupređivanja potenvijalnog sukoba sa Severom, prenosi Hina.

Ukupno oko 100 vojnih aviona izvelo je tokom meseca dvonedeljne vazduhoplovne vežbe, navela je južnokorejska vojska.

Međutim, Pjongjang smatra da su ove vojne vežbe pripreme neprijatelja za rat protiv Severne Koreje, dok druga strana tvrdi da su to vojne vežbe odbrambenog karaktera.

Podsetimo, severnokorejski lider, Kim Džong Un, nadgledao je vežbu ispaljivanja iz "super-velikih" višecevnih raketnih bacača koji su simulirali nuklearni kontranapad na neprijateljske ciljeve, objavili su juče severnokorejski državni mediji.

Foto: Profimedia

Kim Jo Džong

 

Ova informacija dolazi dan nakon što su južnokorejska i japanska vojska saopštile da je Pjongjang ispaljivao rakete, za koje su sumnjali da je reč o kratkometnim balističkim projektilima, prenosi AP.

Kako je navedeno, vežba je osmišljena da se demonstrira snaga i napadačka raznovrnost severnokorejskih nuklearnih snaga, nakon pojačavanja tenzija sa SAD i Južnom Korejom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading