UZBUNA! RUSIJA U PLAMENU! Odjekuju eksplozije širom zemlje, STRATEŠKI objekti u plamenu!

Autor:

Svet

24.04.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage izvršile su novi napad dronovima u tri oblasti Rusije

UZBUNA! RUSIJA U PLAMENU! Odjekuju eksplozije širom zemlje, STRATEŠKI objekti u plamenu!

Foto: Youtube/Printscreen/@Gerashchenko_en

Kako prenose ruski Telegram kanali, ukrajinski dronovi su gađali i pogodili postrojenja naftne rafinerije u oblasti Vorenjež. Na udaru se našla industrijska zona i u Lipeckoj oblasti.

Prema pisanju Kijev indipendenta, požar je izbio u rafineriji posle napada dronom, a prvi čovek Voronješke oblasti Aleksandar Gusev, saopštio je da je ruska protivvazdušna odbrana (PVO) oborila četiri ukrajinska drona nad tom oblašću.

 

 

Prema rečima prvog čoveka Lipecke oblasti, Igora Artamanova, dron je pao "u industrijsku zonu Lipecke oblasti".

Kako prenosi isti list, došlo je do izbijanja požara i u rafineriji i njenim postrojenjima u Smolenskoj oblasti koji je isto prouzrokovan napadom ukrajinskih dronova, a informaciju o tome objavio je guverner oblasti Vasilij Anohin.

 

 

Kako se navodi, za sada nema podataka o žrtvama i da je vatra izbila u prvim satima tokom dana u oblastima Jarcevski i Smolensk.

Podsetimo, ovo nije usamljeni slučaj kada govorimo o napadima ukrajinskih dronova na Rusiju. Oni su veoma česti i dešava se da budu izvedeni čak i na teritorijama velikih ruskih gradova poput Sankt Peterburga i Moskve, ali i dalje.

 

 

Česte su sabotaže u oblastima blizu granice sa Ukrajinom, ali i napadi pomorskim dronovima i bespilotnim letelicama na strateške objekte ruskih snaga na Krimu koji se od 2014. godine nalazi pod kontrolom Rusije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
lazar

28.04.2024 04:16

kakve crne eksplozije u rusiji kad rusija nije u ratu vec samo izvodi specijalne zadatke u ukrajini.