KO JE UHAPŠENI ŠOJGUOV ZAMENIK? Pravio se da je skroman, a plivao u bogatstvu i luksuzu, a tek da čujete zašto se razveo od žene (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je vrhunski karijerista sa sumnjivim poslovnim vezama

KO JE UHAPŠENI ŠOJGUOV ZAMENIK? Pravio se da je skroman, a plivao u bogatstvu i luksuzu, a tek da čujete zašto se razveo od žene (VIDEO)

Foto: shutterstock,www.profimedia.rs, printscreen/youtube

Danas je sud u Moskvi saopštio da je zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Timur Ivanov i zvanično optužen zbog primanja mita.

Kako prenosi ruska agencija RIA Novosti, istraga smatra da je osumnjičeni ušao u zločinačku zaveru sa trećim licima, da se sa njima udružio i izvršio krivično delo primanje mita u velikim razmerama u obliku pružanja usluga imovinskog karaktera. On je to radio tokom ugovaranja radova za potrebe ruskog Ministarstva odbrane.

Luksuzni život i skandal u sudu: Ko je Timur Ivanov?

Na nedavno objavljenom snimku ruskih medija, može se videti Timur Ivanov kako se nalazi u posebnom zastakljenom delu suda, okružen pažljivo obezbeđenim prostorom. Ova slika svedoči o dramatičnom preokretu u životu čoveka koji je nekada bio visoko pozicioniran u ruskom društvu, pišu RIA Novosti.

Vrhunski karijerista sa sumnjivim poslovnim vezama

Timur Ivanov je imao zavidnu karijeru, nadgledajući pitanja imovine, vojnih hipoteka, stanovanja i urbane obnove u zoni Severnog vojnog okruga. Kako navode ruski mediji, njegova porodica je uživala u luksuznom načinu života, a on je bio odgovoran za upravljanje imovinom i smeštaj trupa, kao i medicinsku podršku za Oružane snage Rusije.

Ono što je posebno intrigantno jeste činjenica da je Ivanov bio uključen u biznis sektor pre nego što se pridružio vojnom sektoru, radeći u preduzećima iz sektora energetike od 1999. do 2012. godine. Nakon toga, postao je generalni direktor JSC Oboronstroj, koncerna specijalizovanog za izgradnju stambenih objekata za vojsku.

Foto: Tanjug/AP/Photo/Alexander Zemlianichenko, youtube/printscreen/Defence Blog

Sergej Šojgu

 

Od diplomiranog matematičara do jednog od najbogatijih bezbednosnih zvaničnika u Rusiji

Timur Ivanov je diplomirao na Fakultetu računarske matematike i kibernetike Moskovskog državnog univerziteta, nakon čega se okrenuo biznisu pre nego što je započeo svoju karijeru u vojnom sektoru. Njegovo ime se našlo na listi časopisa Forbs kao jednog od najbogatijih bezbednosnih zvaničnika u Rusiji, sa porodičnim prihodom od 136,7 miliona rubalja.

Interesantno je istaći da se Ivanov nikada nije hvalio svojim bogatstvom, osim jednom prilikom kada je bio viđen sa luksuznim ručnim satom marke Ulysse Nardin. Ruski mediji su detaljno istraživali njegovu imovinu, ističući da navodno živi u dvosobnom stanu svojih roditelja vrednom manje od 10 miliona rubalja, dok njegova porodica uživa u luksuzu, pišu RIA Novosti.

Skandalozan razvod i bogatstvo bivše supruge

U leto 2022. godine, Ivanov se razveo od svoje supruge, Svetlane Ivanove. Spekulisalo se da je razvod obavljen samo formalno kako bi ona izbegla potencijalne sankcije. Ipak, javnost je ostala zapanjena kada su detalji o imovini njegove bivše supruge postali poznati. Naime, navodno živi u vili površine 300 kvadrata u blizini Arbata, jednom od najprestižnijih kvartova Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading