UZBUNA! RUSKE TRUPE U PRIPRAVNOSTI! Poslati američki vojni avioni, u toku je tajna operacija nadomak Krima?!

Autor:

Svet

24.04.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama iznad Crnog mora, američke trupe jačaju vojnu aktivnost u regionu

UZBUNA! RUSKE TRUPE U PRIPRAVNOSTI! Poslati američki vojni avioni, u toku je tajna operacija nadomak Krima?!

Foto: www.profimedia.rs

U vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, u ranim jutarnjim satima, primećeno je više letova aviona i bespilotnih letelica Pomorskog vazduhoplovstva i Mornarice SAD.

Konkretno, primećena su dva aviona Američke mornarice P-8A "Posejdon" koji su izvodili prelete u blizini ukrajinskog FIR-a.

Pored toga, vazduhoplovne snage SAD imaju još dva aviona u toj oblasti: "KC-135 Stratotanker" za punjenje gorivom i izviđački avion "RK-4B Global".

Prema informacijama grčkog portala Pronews.gr, avioni će verovatno biti uključeni u ažuriranje podataka o ciljanju ruskih pozicija na poluostrvu Krim. Takođe, pripremaju teren za upotrebu raketa ATACMS u ukrajinskoj vojsci kada im one budu isporučene.

 

 

Podsećamo da je američki "Posejdon" ranije dao podatke tokom gađanja izvedenog sa ukrajinskog protivbrodskog raketnog sistema "Neptun", kada je potopljena ruska krstarica "Moskva".

Ovakve aktivnosti SAD nad Crnim morem podižu napetost u regionu i ukazuju na pojačanu vojnu prisutnost SAD u ovom delu sveta.

S obzirom na geopolitičke tenzije između Rusije i Ukrajine, ovakve akcije mogu imati značajan uticaj na regionalnu stabilnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading