HEZBOLAH ZASUO IZRAEL RAKETAMA: Udari na sve strane, narod u skloništima

Autor:

Svet

24.04.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukobi između Izraela i Hezbolaha eskalirali su poslednjih dana, a počeli su nakon sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze

HEZBOLAH ZASUO IZRAEL RAKETAMA: Udari na sve strane, narod u skloništima

Foto: Credit: Jim Hollander / UPI / Profimedia

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je danas ispalila desetine raketa na pogranični grad Šomera na severu Izraela nakon što su izraelske vazdušne snage napale pogranični libanski grad Ajta al-Šaab.

Izvor iz Hezbolaha je naveo da je Izrael izveo danas više od 10 vazdušnih napada na libanski grad Ajta al-Šaab koji se nalazi oko tri kilometra od Šomera sa druge strane granice, preneo je Rojters.

Izraelske snage su u utorak napale libansko selo Hanin kada su poginule najmanje dve osobe, uključujući 11-godišnju devojčicu.

Hezbolah je saopštio u utorak da je pokrenuo napad dronom na izraelske vojne baze severno od izraelskog primorskog grada Akre.

Sukobi između Izraela i Hezbolaha eskalirali su poslednjih dana, a počeli su nakon sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

U izraelskim napadima u Libanu ubijeno je više od 70 civila i oko 250 boraca Hezbolaha od 7. oktobra, pored još 30 ubijenih boraca u izraelskim napadima u susednoj Siriji.

To prevazilazi gubitke Hezbolaha koje je imao u ratu sa Izraelom 2006. godine, navodi britanska agencija.

U napadima Hezbolaha na Izrael od 7. oktobra poginulo je 18 osoba, uključujući civile i vojnike.

Inače, Iran i Pakistan pozvali su Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da preduzme akcije protiv Izraela, rekavši da su izraelske snage "nezakonito" gađale susedne zemlje i strane diplomatske objekte.

U zajedničkom saopštenju koje je danas objavila pakistanska kancelarija za spoljne poslove tokom trodnevne posete predsednika Irana Ebrahima Raisija, Izrael se optužuje za "veliku eskalaciju u već nestabilnom regionu", preneo je Rojters.

"Prepoznajući da je neodgovorni čin snaga izraelskog režima velika eskalacija u ionako nestabilnom regionu, obe strane su pozvale Savet bezbednosti UN da spreči izraelski režim u svom avanturizmu u regionu i njegovim nezakonitim aktima napada na njegove susede", naveli su Iran i Pakistan u zajedničkom saopštenju.

Raisi, koji je završio posetu Pakistanu i odleteo u Šri Lanku, obećao je da će povećati trgovinsku razmenu između Irana i Pakistana na 10 milijardi dolara godišnje.

Tokom posete Pakistanu, kako je prenela IRNA, Raisi je kazao da bi svaki novi izraelski napad na iransku teritoriju mogao radikalno da promeni dinamiku i rezultira time da od "cionističkog režima" ne ostane ništa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading