"KRVLJU SMO SE DOKAZALI" Čuvena ELITNA ukrajinska brigada puca po ŠAVOVIMA, okreće leđa Zelenskom! Borci BESNI!

Autor:

Svet

04.05.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se njihov kontroverzni komandant, revoltiran i besan na lidera Ukrajine

"KRVLJU SMO SE DOKAZALI" Čuvena ELITNA ukrajinska brigada puca po ŠAVOVIMA, okreće leđa Zelenskom! Borci BESNI!

Foto: Tanjug/AP

Komandant specijalne ukrajinske brigade "Azov", Denis Prokopenko, nedavno je izneo niz kritika na račun predsednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, zbog odbijanja isporuke američkog oružja brigadi.

U svom obraćanju putem društvenih mreža, Prokopenko je istakao da je odbijena peticija za deblokiranje isporuke oružja i druge pomoći "Azovu".

Problemi sa isporukom oružja

Prokopenko je naglasio da je brigada "Azov" bila primorana da brani Marijupolj 2022. godine sa ograničenim resursima i oružjem, što je direktna posledica amandmana na američke zakone koji su na snazi od 2017. godine.

Ti amandmani sprečavaju pružanje obuke ili druge vrste pomoći "Azovu", uprkos demonstriranom profesionalizmu i efikasnosti ove brigade.

Prokopenko je istakao da širenje ruske propagande i dalje doprinosi ograničavanju pristupa brigade modernom zapadnom oružju.

- Azov je branio Mariupolj 2022. sa ograničenim resursima i oružjem. Ovo je rezultat amandmana na američke zakone koji su na snazi od 2017. godine, a koji blokiraju pružanje obuke ili druge vrste pomoći Azovu. Uprkos činjenici da je Azov u, više puta je demonstrirano njen profesionalizam i efikasnost, širenje ruske propagande nastavlja da doprinosi ograničavanju pristupa brigade modernom zapadnom oružju - rekao je Prokopenko.

Kritika Zelenskog

Posebno izražavajući nezadovoljstvo, komandant Prokopenko je kritikovao predsednika Zelenskog i kabinet Ukrajine zbog dva puta odbijene peticije i žalbe, preneo je Klix.ba.

Istakao je da su se pripadnici "Azova" dokazali krvlju, pokazujući svoj profesionalizam i odlučnost u borbi protiv ruske agresije i odbrani zemlje.

- Kabinet predsednika Ukrajine je dva puta odbio peticiju i žalbu. Azov je krvlju dokazao svoj profesionalizam i odlučnost protiv ruske agresije i u odbrani zemlje. Borci Azova svakodnevno brane civilizovan svet i potrebna im je podrška za nabavku savremenog zapadnog naoružanja - zaključio je Prokopenko.

Prokopenko je naglasio da borci "Azova" "svakodnevno brane civilizovani svet" te da im je neophodna podrška za nabavku savremenog zapadnog naoružanja.

Ukrajinski predsednik Zelenski i njegov kabinet nisu se oglasili povodom ovih kritika, a pitanje isporuke oružja brigadi "Azov" i dalje ostaje otvoreno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading