ZLOKOBNO UPOZORENJE DIREKTORA FBI: U SAD moguć teroristički napad poput onog u Moskvi (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rej je upozorio i da je teroristička pretnja za SAD povećana nakon napada Hamasa na Izrael, 7. oktobra:

ZLOKOBNO UPOZORENJE DIREKTORA FBI: U SAD moguć teroristički napad poput onog u Moskvi (VIDEO)

Foto: YouTube/PBS NewsHour/Printscreen

Direktor američkog Federlanog istražnog biroa (FBI), Kristofer Rej, upozorio je da je i u Sjedinjenim Državama moguć napad poput nedavnog masakra na koncertu u Moskvi, kada su ubijene 144 osobe.

Rej je istakao da FBI trenutno vodi čak 4.000 međunarodnih istraga o terorizmu, prenosi Daily Mail.

On je naveo i da je FBI "sve više zabrinut zbog potencijala za neku vrstu koordinisanog napada na tlu Sjedinjenih Država". Objašnjavajući da takav napad možda ne bi bio toliko drugačiji od onoga što se dogodilo u Moskvi kada su pripadnici Islamske države u koncertnoj dvorani usmrtili 144 osobe.

Napad u jednom tržnom centru u ruskoj prestonici od 22. marta ujedno je i najsmrtonosniji teroristički udar u Rusiji u poslednje dve decenije. Rej je ranije izrazio zabrinutost zbog povećanih pretnji od terorizma, govoreći na panelu Predstavničkog doma Kongresa SAD ranije ovog meseca da je trenutna pretnja od terorizma najveća koje može da se seti u svojoj karijeri.

- Dok se osvrćem na svoju karijeru u policiji, teško mi je da se setim vremena kada je bilo toliko pretnji našoj javnoj i nacionalnoj bezbednosti. FBI je na kraju fiskalne 2023. godine vodio 4.000 međunarodnih istraga o terorizmu - rekao je Rej.

On je upozorio i da je teroristička pretnja za SAD povećana nakon napada Hamasa na Izrael, 7. oktobra:

- I pre napada od 7. oktobra smo mislili da je terorizam evoluirao. Posle ovog napada on je na potpuno novom nivou - dodao je Rej.

Rej se osvrnuo i na sve neprijateljskije međunarodno okruženje i potencijalno prelivanje terora:

- Bilo da se radi o pretnji od Kine, Rusije, Irana, postoje terorističke pretnje i od stranih i domaćih faktora - kazao je direktor FBI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading