RAMZAN KADIROV UMIRE? Uticajni list otkrio šokantne informacije, Kremlj već ima TAJNI PLAN

Autor:

Svet

25.04.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje lidera Čečenije navodno se brzo pogoršava

RAMZAN KADIROV UMIRE? Uticajni list otkrio šokantne informacije, Kremlj već ima TAJNI PLAN

Foto: Tanjug/AP

Lider Čečenije Ramzan Kadirov živi sa smrtonosnom bolešću poslednjih pet godina i navodno je pitanje koliko će još dugo moći tako.

Ovo je danas izvestila nezavisna novinska agencija Novaja gazeta Evropa, dodajući da Kremlj uveliko razmišlja kako da prenese vlast Kadirova na nekog drugog.

U prvom delu svoje istrage, Novaja Gazeta Evropa je detaljno opisala da je Kadirov hospitalizovan nekoliko puta i to zbog navodne nekroze pankreasa, iako njegov i PR Kremlja pokušavaju to da prikriju.

Ipak, kako navodi Novaja Gazeta stanje čečenskog lidera se brzo pogoršava.

List je takođe naveo i da Kremlj već ima svog „miljenika“ koga vidi kao zamenika Kadirova, a to je general-major Aptij Alaudinov, komandant vojne jedinice Ahmat koja se bori na frontu u Ukrajini.

Zatim se postavilo pitanje šta čće biti sa Čečenijom nakon Kadirova? Tanja Lokšina, pomoćnica direktora odeljenja Hjuman rajts voča za Evropu i centralnu Aziju, kaže da iako poštuje Novaja Gazetu, Kadirov je još veoma daleko od smrti.

„Ali, ako umre ili mu se zdravlje pogorša i ne može da nastavi da obavlja svoje dužnosti, iza njega je dosta ljudi koji bi i nastavili istim putem“, navela je ona za Moskov tajms.

Abubakar Jangulbajev, čečenski advokat i aktivista za ljudska prava, kaže da se kao naslednici Ramzana Kadirova u Čečeniji vide Alaudinov, predsedavajući čečenskog parlamenta Magomed Daudov, ali i deca Kadirova.

On smatra da je Kadirovu zdravlja ostalo za još oko godiu dana i da ga istraga Novaja Gazete nije iznenadila, prenosi B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading