PROBIJENE UKRAJINSKE LINIJE! U toku je povlačenje, ruske trupe u ŽESTOKOM naletu, u toku je Putinov BLICKRIG (MAPA/VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage gone neprijatelja

PROBIJENE UKRAJINSKE LINIJE! U toku je povlačenje, ruske trupe u ŽESTOKOM naletu, u toku je Putinov BLICKRIG (MAPA/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska je uspela da probije odbranu ukrajinskih snaga i da osvoji naselja Novokalinovo i Keramik, potiskujući protivničke snage sve dalje od Avdijevke.

Ova vojna operacija dešava se nakon osvajanja Očeretina, Novobahmutovke, Solovjeva i Berdičija, a grupa trupa "Centar" sa pridodatim jedinicama Prvog armijskog korpusa uspešno je očistila poslednju periferiju Novokalinova i pobedila jedinice VSU u Keramiku.

 

 

Neprijatelj potisnut iz više pravaca

Ruske trupe su napredovale duž više pravaca, pri čemu su se približile Arhangelskom nakon osvajanja Očeretina.

Na pravcu Pokrovskoe, Rusi su uspeli da napreduju u Novokalinovu duž Stavkovom ulice i Peršotravnevom ulice, postižući značajnu dubinu u teritoriji.

Pored toga, ruska pešadija se približila selu Keramik, dok su trupe takođe postigle uspeh kod Očeretina, napredujući u severnom i severoistočnom pravcu.

Uspeh na južnom pravcu

Južno od Solovjova i Novobahmutovke, ruske trupe su sprovele napad duž šumskih pojaseva u južnom pravcu, postižući značajan napredak u tom području.

Ovi događaji predstavljaju nastavak vojnih operacija ruske vojske, koja uspešno osvaja teritoriju od ukrajinskih snaga i širi svoj uticaj na tom području.

Podsetimo, nakon proboja fronta u Donjeckoj oblasti, ruske trupe su prethodno zauzele selo - Novobahmutovku.

Situacija na terenu postaje sve napetija, a ukrajinska vojska se bori da stabilizuje front, uz nadu u isporuku novog naoružanja, posebno municije za zapadno visoko precizno oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading