KINA POKUŠALA DA NADMAŠI JEDAN OD NAJNAPREDNIJIH AVIONA, PA NAIŠLI NA PROBLEM! Jedna STVAR ih koči u nameri da haraju nebom!

Autor:

Svet

30.04.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj Kine da proizvede sopstveni ekvivalent F-35 rezultirao je avionom J-20, koji je svakako sposoban avion, ali nije u rangu sa samim Joint Strike Fighter-om.

KINA POKUŠALA DA NADMAŠI JEDAN OD NAJNAPREDNIJIH AVIONA, PA NAIŠLI NA PROBLEM! Jedna STVAR ih koči u nameri da haraju nebom!

Foto: Staff Sgt. Chris Thornbury/U.S. Air Force via AP

Martin F-35 Joint Strike Fighter je avion pete generacije koji se smatra jednim od najnaprednijih aviona na svetu, posebno u pogledu fuzije podataka i mrežne povezanosti.

Ovaj avion je dizajniran za vazdušnu superiornost i udarne misije, ali takođe je opremljen za obavljanje funkcija elektronskog ratovanja i ISR. Ono što izdvaja F-35 od drugih aviona pete generacije je napredna avionika i fuzija senzora, što pilotu pruža neuporediv nivo svesti o situaciji.

J-20: Kineski pokušaj izazova F-35

Pokušaj Kine da proizvede sopstveni ekvivalent F-35 rezultirao je avionom J-20, koji je svakako sposoban avion, ali nije u rangu sa samim Joint Strike Fighter-om. Iako izgleda sumnjivo slično F-35, J-20 još uvek zaostaje u nekim ključnim karakteristikama.

Manevrisanje i kinetička sposobnost F-35

Zanimljivo je da F-35 nije dizajniran da bude tako kinetički sposoban ili manevarski kao lovac pete generacije F-22. Dok F-35 može da drži korak sa avionima četvrte generacije, njegov okvir je dizajniran sa prikrivenom i senzorskom fuzijom kao prioritetom, a ne sa manevrisanjem.

Ove karakteristike čine F-35 jedinstvenim i izdvajaju ga kao jednog od vodećih aviona pete generacije u svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading