"MNOGIMA NIJE PRIJATNO ŠTO DOLAZIM" Duško Knežević poručio da će izdržati sve što ga čeka

Autor:

Svet

01.05.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kneževiću je sinoć, nakon saslušanja u Višem sudu, potvrđen pritvor, koji mu je bio određen još dok je bio u bekstvu.

"MNOGIMA NIJE PRIJATNO ŠTO DOLAZIM" Duško Knežević poručio da će izdržati sve što ga čeka

Foto: ATA Images

Crnogorski biznismen, Duško Knežević, koji je juče izručen Crnoj Gori, nakon što je pre pet godina za njim raspisana međunarodna poternica, javio se crnogorskim Vijestima. 

- Moj dolazak mnogi sada hoće da iskoriste za neke svoje lične benefite i lične obračune i prikažu kao svoj uspeh - kazao je “Vijestima” Duško Knežević nepunih pola sata pre nego je u Londonu predat crnogorskim policajcima.

On se tereti da je počinio više krivičnih dela kojima je oštetio državni budžet za više miliona.

Kneževiću je sinoć, nakon saslušanja u Višem sudu, potvrđen pritvor, koji mu je bio određen još dok je bio u bekstvu.

- Mnogima nije prijatno što dolazim. Najgore je što ovo sad mnogi hoće da koriste za neke svoje lične benefite i lične obračune i prikažu kao svoj uspeh. Ali dobro, nije važno izdržaću, izdržao sam i gore. Izdržao sam devedesete i tuču s Milom, tako da idemo dalje - rekao je Knežević.

Podsetimo, protiv Duška Kneževića su u Crnoj Gori podignute tri optužnice: za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Njegov branilac, advokat Zdravko Đukanović, rekao je Vijestima da će Knežević negirati sve optužbe koje su podignute protiv njega i koje su bile osnov za ekstradiciju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon" u kojem je, navodno, sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji "Global Karbon" i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 evra.

Knežević je optužen i u predmetu "Aerodromi", gde je sa direktorima njegove Atlas banke, Markom Nikolićem i Dijanom Zečević, navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona evra.

Početak 2019. godine obeležila je afera "Koverat", kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšem gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, predaje, kako je tvrdio, 97.500 evra.
Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i tadašnjim predsednikom države, Milom Đukanovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading