HAOS U GRČKOJ: Letelica tokom gašenja požara zakačila drvo, pogledajte DRAMATIČAN SNIMAK (VIDEO)

Autor:

Svet

25.06.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piloti aviona i helikoptera koji su angažovani na gašenju požara imaju velikih problema usled gustog dima

HAOS U GRČKOJ: Letelica tokom gašenja požara zakačila drvo, pogledajte DRAMATIČAN SNIMAK (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Forecast Weather Greece

Grčki mediji su objavili dramatičan snimak sa gašenja požara u mestu Platanitis, koje se nalazi severno od Patre.

Portal "protothema" prenosi da je situacija u ovom delu Grčke izuzetno teška usled požara zbog čega je je naređena i evakuacija stanovništva.

U gašenju požara učestvuje deset aviona i tri hleikoptera. Kanader kanadske proizvodnje spustio se u naletu da ispusti vodu na ugroženo područje kada je levim krilom zakačio drvo. Sva sreća pilot je bio priseban i zadržao je kontrolu nad letelicom.

Za svaki slučaj on je avion usmerio ka obližnjem aerodromu kako bi se izvršila inspekcija i utvrdilo da li je došlo do oštećenja krila.

 

 

Piloti aviona i helikoptera koji su angažovani na gašenju požara imaju velikih problema usled gustog dima. Vatrogasci potpomognuti lokalnim stanovnicima pokušavaju da stave požar pod kontrolu u čemu im posao otežava snažan vetar.

Za sada se požar nije proširio na naseljeno područje. Angažovano je ukupno 80 vatrogasaca sa 26 vozila.

Podsetimo, na mnogobrojnim mestima u Grčkoj trenutno bukte požari, a kako pišu grčki mediji, izbio je jedan i na Halkidikiju u Poligirosu.

Kako prenose mediji, u pomoć vatrogascima došli su i helikopteri koji su se intenzivno uključili u gašenje vatrene stihije. Ukupno je na terenu 22 vatrogasaca, 1 helikopter i 9 vozila vatrogasne hitne službe.

Požar na ostrvu Kifisos izazvao je ozbiljne zastoje i probleme u saobraćaju, a u Nea Artakiji je podignuta uzbuna zbog novog požara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading