UZBUNA! FRANCUSKA NA NOGAMA! Situacija je veoma OZBILJNA, mogući teroristički napadi!

Autor:

Svet

05.07.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija je već sprečila dve zavere oko organizacije terorističkih napada

UZBUNA! FRANCUSKA NA NOGAMA! Situacija je veoma OZBILJNA, mogući teroristički napadi!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Francuska je nedavno osujetila dve odvojene zavere za teroristički napad tokom Olimpijskih igara, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

On je istakao da je policija u dve odvojene akcije izvršila "nekoliko hapšenja", naglašavajući da su uhapšeni ljudi za koje se sumnja da su planirali terorističke napade.

Ministar je dodao da je teroristička pretnja u Francuskoj i dalje visoka, posebno uoči Dana Bastilje 14. jula i Olimpijskih igara 26. jula.

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Stanje visokog terorističkog upozorenja u Francuskoj

Francuska je od marta u stanju najvišeg terorističkog upozorenja, nakon napada u moskovskoj dvorani "Krokus" u kojem je poginulo 145 osoba, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Nakon tog napada, ministar Darmanen je odlučio da Francusku stavi u stanje najvišeg upozorenja od terorističkih napada, što jasno ukazuje na ozbiljnost situacije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thomas Padilla

Francuska

Bezbednosni izazovi Olimpijskih igara i parlamentarni izbori

Pored bezbednosnih izazova Olimpijskih igara, vanredni parlamentarni izbori izazvali su strah od građanskih nemira i masovnih protesta.

Očekuje se da će partija krajnje desnice Marin Le Pen "Nacionalno okupljanje"  pobediti i dobiti mogućnost da formira vladu, što dodatno doprinosi napetoj političkoj situaciji u zemlji.

Foto: Tanjug/AP

Marin Le Pen

Masovno raspoređivanje policije radi obezbeđenja izbora

U nedelju, 7. jula, biće održan drugi krug parlamentarnih izbora, a radi bezbednosti širom zemlje će biti raspoređeno oko 30.000 policajaca, od kojih će 5.000 biti stacionirano u Parizu.

Ovakav masovan raspored policije jasno pokazuje ozbiljnost situacije i brigu francuskih vlasti o bezbednosti tokom izbornog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading