FLORIDOM PROTUTNJALO NAJMANJE 27 TORNADA! Uragan nastavlja da besni: Situacija kritična! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.10.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog NWS, Dženifer Habard, rekla je jutros da će u nekim oblastima biti nastavljena kiša i jak vetar, iako se Milton povlači sa istočne obale.

FLORIDOM PROTUTNJALO NAJMANJE 27 TORNADA! Uragan nastavlja da besni: Situacija kritična! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Tampa Bay Times via AP/Chris Urso

Najmanje 27 tornada prijavljeno je na Floridi, dok uragan Milton nastavlja da se širi državom, podaci su Nacionalne meteorološke službe (NWS).

Više od 125 upozorenja o tornadu juče su izdale kancelarije NWS-a u Tampa Beju, Melburnu i Majamiju, što je najveći broj upozorenja o tornadu koji su ikada izdati u jednom danu za državu Florida, srušivši prethodni rekord od 69, koji je izdat u septembru 2017. godine, tokom uragana Irma, objavio je CNN.

Šerif okruga Sent Lusi, Kit Pirson, rekao je da je stotine domova uništeno u tom okrugu i da su zabeleženi i smrtni slučajevi, ali nije hteo da navede tačan broj umrlih, sem što je rekao da je u pitanju "više od jedne osobe".

Meteorolog NWS, Dženifer Habard, rekla je jutros da će u nekim oblastima biti nastavljena kiša i jak vetar, iako se Milton povlači sa istočne obale.

 

 

NWS je saopštio da se tokom cele nedelje očekuju "umerene do obilne poplave" koje su rezultat padavina koje je izazvala oluja.

Policija i vatrogasna služba Orlanda vratili su se na teren nakon što su se nakratko sklonili zbog jakog vetra koji je pogodio taj grad tokom noći.

 

 

Više od tri miliona domaćinstava ostalo je bez struje.

Među najteže pogođenim područjima su priobalni okruzi, uključujući Pajnlas, Hilsborou, Manati i Sarasota, kao i okrug Hardi.

Podsetimo, uragan Milton je u utorak dostigao kategoriju pet, a danas je uglavnom bio na nivou tropske oluje kategorije četiri.

 

 

Nadležni su pozvali ugroženo stanovništvo da se evakuiše. Onima koji to nisu učinili preporučeno je da potraže sklonište.

Stanovnici Floride primaju upozorenja da više ne napuštaju svoje domove osim ako situacija ne postane životno ugrožavajuća, a objavljen je i snimak iz središta uragana koji je zastrašujuć.

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) objavila je da je prozor za evakuacije zatvoren i da je vreme da se ljudi sklone u svoje domove. Direktor, Ken Graham, istakao je da su tornado i obilne kiše već stigli na Floridu dosta pre očekivanog dolaska uragana Milton.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading