"SPREMNI SMO ZA NAPAD IZRAELA": Oglasio se ministar spoljnih poslova Irana i poslao poruku koja je zaledila ceo Bliski istok

Autor:

Svet

11.10.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael je više puta ponovio da će odgovoriti na iranski raketni napad izveden 1. oktobra

"SPREMNI SMO ZA NAPAD IZRAELA": Oglasio se ministar spoljnih poslova Irana i poslao poruku koja je zaledila ceo Bliski istok

Foto: Tanjug/AP

Iran neće oklevati da preduzme "jače odbrambene akcije" ako Izrael uzvrati za prošlonedeljni raketni napad Teherana, izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči.

Iran je "potpuno spreman da preduzme jače odbrambene akcije, ako bude potrebno, kao odgovor na bilo kakvu dalju agresiju i neće oklevati da to učini", istakao je Arakči u pismu upućenom drugim ministrima spoljnih poslova, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova objavljenom na platformi X (Tviter), preneo je Rojters.

Arakči je u pismu naveo da je iranski raketni napad na Izrael bio u skladu sa njegovim pravom na samoodbranu prema međunarodnom pravu i da je usledio nakon mnogo uzdržanosti dok je tražio prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa u Gazi.

Izrael je više puta ponovio da će odgovoriti na iranski raketni napad izveden 1. oktobra.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da će Izrael pogoditi Iran na način koji će biti "smrtonosan, precizan i iznenađujući".

Izraelska vojska tvrdi da je u vazdušnom napadu na oblast Meis Edž-Džabal ubijen Gareb Alšudža, komandant protivtenkovske raketne jedinice u okviru Hezbolahovih elitnih snaga Radvan.

IDF je u saopštenju naveo da je Alšudža nadgledao ispaljivanje protivtenkovskih raketa prema oblasti Ramot Naftali na severu Izraela, preneo je Tajms of Izrael.

Vazdušni napad na Alšudžu izveden je u oblasti Meis Edž-Džabal, u koordinaciji sa trupama 91. divizije IDF, saopštila je izraelska vojska.

Pored toga IDF koje deluju u južnom Libanu otkrile su tokom jučerašnjeg dana i uništile raketne bacače usmerene na Izrael i ubile nekoliko naoružanih ljudi koji su delovali u zgradi blizu mesta gde su se nalazili njeni pripadnici.

Dodaje se da su izraelske vazduhoplovne snage, takođe, izvele višestruke napade na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu na skladišta oružja, osmatračnicu i raketne bacače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading