LIKVIDIRAN RUSKI PUKOVNIK: Pre samo nedelju dana se vratio iz rata u Ukrajini (VIDEO)

Autor:

Svet

16.10.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencije za sprovođenje zakona su za TASS rekle da je ubistvo naručeno i planirano unapred.

LIKVIDIRAN RUSKI PUKOVNIK: Pre samo nedelju dana se vratio iz rata u Ukrajini (VIDEO)

Foto: X/Euromaidan Press/Printscreen

Pukovnik Nikita Klenkov, ruski oficir, ubijen je blizu Moskve samo nedelju dana po povratku iz rata u Ukrajini. Izveštaji pokazuju da je služio kao zamenik komandanta vojne jedinice povezane sa Centrom za obuku specijalnih snaga GRU.

Ukrajinski obaveštajci i Služba bezbednosti (SBU) često su preuzimali odgovornost za ubistva visokih ruskih oficira i ukrajinskih kolaboratora u Rusiji. Značajne mete su uključivale bivšeg ukrajinskog poslanika, Ilju Kivu, kao i ruskog vojnog blogera, Vladlena Tatarskog. Ove operacije imaju za cilj da potkopaju rusko vojno rukovodstvo i odvrate saradnju sa Moskvom.

Ruski Istražni komitet navodi da se napadač privukao uz Klenkovljev automobil i ispalio više hitaca kroz prozor, zbog čega je Klenkov udario u ogradu. Preminuo je na licu mesta. Ubica je pobegao, što je izazvalo policijsku poteru.

Niko nije preuzeo odgovornost za atentat, a ukrajinski obaveštajci o tome ćute.

 

 

Prema "Važnim pričama", Klenkov je registrovan u Centru za obuku specijalnih snaga GRU u Solnečnogorsku-2, otprilike 20 minuta od mesta ubistva. 

Pored toga, objavljeno je da je posedovao Hyundai Palisade, a dokazi Istražnog komiteta sugerišu da je poginuo u vozilu istog modela.

Agencije za sprovođenje zakona su za TASS rekle da je ubistvo naručeno i planirano unapred. Prema pisanju "Baze", za vozačem sivog Mitsubishi Outlander-a se traga zbog sumnje da je izvršio ubistvo. Telegram kanal piše da je na Klinkova ispalio osam metaka.

Istražni komitet najavio je pokretanje krivičnog postupka za krivično delo ubistvo i neovlašćena trgovina oružjem.

Podsetimo, tri osobe, među kojima i jedno dete, povređene su juče u eksploziji automobila na jugozapadu Moskve, saopštilo je moskovsko odeljenje Istražnog komiteta Rusije i potvrdilo da je otvorena istraga za pokušaj ubistva.

Nastradali su prebačeni u gradske zdravstvene ustanove, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta, prenosi agencija Interfaks.

Ranije su lokalni mediji objavili da je u Profsojuznajskoj ulici eksplodirala naprava domaće izrade postavljena između haube i šoferšajbne vozila, pri čemu su povređene tri osobe, među kojima i jedno dete.

Policijske službe su potvrdile agenciji Interfaks da je jedna od žrtava Viktor Mišačov, biznismen koji je na čelu ili je suvlasnik više desetina kafića i restorana u Moskvi, Sankt Peterburgu, Tatarstanu, Sverdlovsku i Novosibirsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading