VLADIMIR PUTIN UGOSTIO MOHAMEDA BIN ZAJEDA! Predsednik Rusije mu se posebno zahvalio na jednoj stvari!

Autor:

Svet

20.10.2024

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica lidera su razgovarala o brojnim temama, između ostalog i o sukobu na Bliskom istoku.

VLADIMIR PUTIN UGOSTIO MOHAMEDA BIN ZAJEDA! Predsednik Rusije mu se posebno zahvalio na jednoj stvari!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se večeras sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom i zahvalio mu na tome što je Abu Dabi posredovao u razmeni zatvorenika sa Ukrajinom, prenose ruski mediji.

Dvojica lidera su razgovarala o brojnim temama, između ostalog i o sukobu na Bliskom istoku. Ruske novinske agencije citirale su Putina da je situacija na Bliskom istoku "komplikovana".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mohamed bin Zajed u gostima kod Vladimira Putina

 

Takođe je zahvalio Bin Zajedu što, zahvaljujućim dobrim privatnim odnosima, obe države mogu da reše probleme. Takođe, kako piše TASS, Trgovinski promet između Rusije i UAE se utrostručio u poslednje tri godine, dodao je Putin.

Prema rečima šefa ruske države, međusobne investicije između Ruske Federacije i UAE su dostigle 7 milijardi dolara, a preko suverenih fondova se realizuje oko 60 projekata ukupne vrednosti 2 milijarde dolara.

Podsećamo, danas je Vladimir Putin razgovarao telefonski i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Predsednik Srbije preneo je novinarima da je imao veoma dug i prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije koji mu je poručio da ono što je dobro za Srbiju je dobro i za Rusiju.

Na pitanje novinara da li očekuje zamerke i napade zbog toga što je razgovarao sa Putinom, Vučić je rekao:

- Pa kada me neko ne bi napadao svaki dan, onda bi izgubili smisao postojanja, a neki će da me napadaju zbog toga, neki zbog nečeg drugog, ali Srbija je suverena i nezavisna zemlja i ona donosi svoje odluke - odgovorio je Vučić.

A šta je Kremlj rekao o ovom razgovoru pročitajte ovde.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading